L. Linkevičius ragina vykdyti visus Minsko susitarimus dėl Rytų Ukrainos

  • Teksto dydis:

Rusijos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje žingsnis atidedant vietos rinkimus yra sveikintinas, tačiau reikia įgyvendinti ir kitus Minsko susitarimus, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Reikia matyti visumą, ne tik šį konkretų faktą, kuris yra, be abejo, sveikintinas. Yra kiti pasiekti susitarimai, būtų gerai, kad jie būtų įvykdyti.“, - spaudos konferencijoje su Vilniuje trečiadienį viešinčia Švedijos užsienio reikalų ministre Margot Wallström (Margo Valstriom) sakė L.Linkevičius.

Separatistams reikia įgyvendinti susitarimus, susijusius su humanitarinės paramos prieiga, apsikeitimu karo belaisviais, stebėtojų įleidimu į Donecko sritį.

„Iki šiol nepavyko įvykdyti ir svarbiausios visų Minsko susitarimų sąlygos - kontroliuoti bešališkai, tarptautinėmis pajėgomis sieną tarp Ukrainos ir Rusijos, nes, kaip žinome, jeigu ši sąlyga nėra įvykdyta, visos kitos tampa sunkiai įgyvendinamos“, - sakė L.Linkevičius.

„Minsko susitarimams nėra alternatyvos“, - pridūrė jis.

M.Valström teigė, kad reikia primygtinai reikalauti Europos Sąjungos mastu, kad į kitais metais vyksiančius rinkimus separatistų valdomose teritorijose galėtų atvykti tarptautiniai stebėtojai.

„Būtų gerai jeigu jie įvyktų pagal susitarimus ir pagal Ukrainos rinkimų įstatymus“, - sakė ministrė.

Ukrainos prorusiški sukilėliai separatistinėse Luhansko ir Donecko srityse antradienį bendrame pranešime paskelbė, kad atideda vietos valdžios rinkimus iki kitų metų, kaip to norėjo Vakarų valstybės.

Dviejų pasiskelbusių „liaudies respublikų“ derybininkai sakė, kad jie „sutiko atidėti spalio 18 dienos rinkimus (Donecke) ir lapkričio 1 dienos rinkimus (Luhanske) iki kitų metų“.

Konfliktas Rytų Ukrainoje vyksta nuo pernai balandžio.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLinas LinkevičiusMinsko susitarimaiMargot Wallstrom

NAUJAUSI KOMENTARAI

SITO

SITO portretas
LTSR VLKJS pirmojo sekretoriaus,sekmes atveju,lauki,gal gero imitimo parselio likimas....Kriukses,zviegs pakolei net labiausiai apdurnintas dvaro fermos verselis nebeklausys.Nusisuks,pasukios uodegyte ir nurisnos per dvaro piktzoleta dykyne prie protiskai sveiko ir "duseles" nepardavusio uz JUDO USD Z M O G A U S.Ne ka geresnis horoskopas ir liandzburgeriu bei grybosenko saknelems....Atejus i dvara amzinajam rudeniui kvaili grybai nebedygsta....

Anonimas

Anonimas portretas
Kas jis toks kad dar kazka raginti ??? ministra vaidina,jo pavardes ten nieks net nezino

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Štai skaičiai, kurie rodo, kad D.Grybauskaitės entuziazmas, konfliktuojant be reikalo su Rusija pačios Rusijos kieme mums brangiai kainuoja: "Lyginant su 2014 m. sausio-rugpjūčio mėnesiais, per pirmus aštuonis šių metų mėnesius eksportas į Rusiją sumažėjo 40,3 proc., o lietuviškos kilmės prekių į kaimynę iš Rytų vežta 55,4 proc. mažiau. Tuo pačiu laikotarpiu lietuviškos kilmės maisto ir žemės ūkio produktų eksportas į Rusiją smuko 78,3 proc., praneša Lietuvos statistikos departamentas." Bet tai dar ne dugnas. D.Grybauskaitė dar gali daug padaryti, naikindama Lietuvos ekonomiką. Štai kas dar liko sunaikinti: " Rusija per pirmus aštuonis šių metų mėnesius išliko didžiausia Lietuvos eksporto rinka – šiai valstybei teko 13,6 proc. viso Lietuvos eksporto. " Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių