L. Linkevičius su kitų šalių ministrais lankysis Mariupolyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį išvyksta į Ukrainą, kur su kitų šalių ministrais lankysis Mariupolyje.

Kijevas kaltina Rusiją, kad ši agresyviais veiksmais Azovo jūroje vykdo Mariupolio jūrų uosto blokadą.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad šiuo Vilniaus organizuojamu vizitu siekiama „priminti tarptautinei bendruomenei Rusijos veiksmų Azovo jūroje poveikį Ukrainos Mariupolio ir Berdiansko regionams“.

L. Linkevičius Ukrainoje lankysis kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrais.

Visi jie susitiks su vietos valdžios, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos nariais, lankysis Mariupolio jūrų uoste, kur aptars padėtį su jo atstovais.

Ministrai taip pat susipažins su Rusijos veiksmų Azovo jūroje padariniais ir aptars būdus, kaip būtų galima atkurti nevaržomą laivybą Azovo jūroje ir suteikti reikalingą tarptautinę paramą blokadą išgyvenančiam regionui, pranešė ministerija.

Susitikime su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka bus aptarti Rusijos veiksmai Kerčės sąsiauryje bei ketinimai išvaduoti lapkričio pabaigoje rusų sulaikytus Ukrainos jūreivius.

Taip pat planuojama aptarti saugumo iššūkius, susijusius su artėjančiais Ukrainos prezidento ir parlamentaro rinkimais, reformų planus.

Rusija lapkričio pabaigoje Kerčės sąsiauryje apšaudė ir užėmė tris Ukrainos karinius laivus, nes kaltina juos pažeidus teritorinius vandenis prie 2014 metais aneksuoto Krymo.

Ukraina ir jos rėmėjai Rusijos veiksmus pavadino dar vienu agresijos aktu, o Lietuva dėl įvykių Kerčės sąsiauryje paskelbė sankcijas atskiriems Rusijos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čia ne komsorgas keliautojas

čia ne komsorgas keliautojas portretas
o Ukrainos karo lobistas ir Rusijos sankcijų agitatorius.UŽMOKĖK NUOSTOLIUS LIETUVAI PATIRTUS DĖL TAVO NETIKUSIŲ VEIKSMŲ

juokdarys

juokdarys portretas
yra toks multikas varle keliauninke o cia komsorgas keliautojas

lietuviskas --Sura Balaganovas vaziuos pas Popundopula

lietuviskas  --Sura Balaganovas vaziuos  pas  Popundopula  portretas
y Mariupoly --vaidins leitenanto Smidto vaikus .....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių