L. Linkevičius: sutariame su JAV dėl strateginių tikslų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, drauge su Latvijos ir Estijos kolegomis Vašingtone susitikęs su JAV valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu, pasidžiaugė, kad egzistuoja sutarimas su JAV tiek dėl strateginių tikslų, tiek dėl taktinių žingsnių, reikalingų jiems pasiekti.

Tai Lietuvos diplomatijos vadovas sakė po susitikimo, kuriame buvo aptarti visoms trims Baltijos šalims aktualūs saugumo, bendradarbiavimo gynybos srityje, ekonomikos plėtros, transatlantinių ryšių stiprinimo klausimai. Taip pat kalbėta apie pasirengimą NATO viršūnių susitikimui, aptartos sankcijos Rusijai ir parama Ukrainai, pasirengimas Baltijos valstybių ir JAV viršūnių susitikimui Vašingtone balandžio 3 dieną.

„Transatlantinių ryšių gilinimas ir plėtojimas tarp JAV ir Lietuvos šiandien itin aktualus. Siekiant ilgalaikio saugumo užtikrinimo, trys Baltijos valstybės turi vieningai dirbti su JAV gynybos, kovos su terorizmu, hibridinių ir kitokių grėsmių atgrasymo klausimais. Visgi ne mažiau svarbu rasti naujų būdų ekonominiams ryšiams stiprinti, plėtoti abipuses investicijas, ieškoti būdų naujoms darbo vietoms kurti tiek Lietuvoje, tiek JAV“, - pabrėžė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

L. Linkevičius padėkojo R. Tillersonui už ypač svarbų JAV vaidmenį mūsų regione ir paragino toliau stiprinti savo paramą Baltijos valstybėms ir visam regionui. Ministras pažymėjo, kad Lietuva, kaip ir visos Baltijos valstybės, gynybai skiria 2 proc. BVP lėšų, aktyviai prisideda prie sąjungininkų pastangų kovoje su tarptautiniu terorizmu, kartu su JAV ir kitais sąjungininkais prisidėjo prie misijos Irake, rengiasi stiprinti savo misiją Afganistane.

L. Linkevičius taip pat akcentavo, kad Rusijai tęsiant agresiją prieš Ukrainos žmones ir nevykdant Minsko susitarimų, būtina, kad demokratinės šalys vieningai išlaikytų sankcijas.

„Sankcijomis siekiame paskatinti Kremlių keisti savo agresyvią politiką. Kol tęsiama agresija, nevykdomi Minsko susitarimai, sankcijos turi būti tęsiamos. Džiaugiuosi, kad šiuo klausimu sutariame su JAV - mūsų strategine partnere. Svarbu, kad sankcijų klausimu ES ir JAV toliau glaudžiai koordinuotų savo veiksmus“, - sakė L. Linkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad Vakarai turi proaktyviai remti Ukrainą reformų kelyje: vienas tokių instrumentų - Europos planas Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip ir nesupratau - ko jie tenai važiavo?...

Taip ir nesupratau - ko jie tenai važiavo?... portretas
Susidaro įspūdis, kad JAV iš Baltijos 3 šalių jau gavo tai ko norėjo: menkas, bet bazes tose šalyse ir 2% į NATO kasą. Ką naujo jie "aptarė"? Visi kiti klausimai - Ukraina, Gruzija, sankcijos - ne Baltijos šalių kompetencija. Jų reikalas - toliau loti...ir laižyti tam tikrą vietą...

Tikslas

Tikslas portretas
yra tik tai vienas strateginis tikslas - rekti ka nori pries Rusija, o uz tai tik reikia amerikonams viena vieta palaizyti

NA NA

NA NA  portretas
sutardavo su rusais, sutarė ir su amerikonais ,kaip atsiduoti visoms prasmėms ,juk kryžkelėje gyvenam ,tegu patrypčioja visi prie Europos vartų ,,,,sėkmės , atlaikė Lietuvą , vokiečių kryžiuočių ordas ,atlaikys dabar amerikonų ir žydų ,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių