L. Linkevičius: ES pozicija Rusijos atžvilgiu – vieninga

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) pozicija Rusijos atžvilgiu yra vieninga, sako pirmadienį ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje apie tolesnius santykius su Rusija diskutavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Galima konstatuoti, kad iš tiesų yra vieninga pozicija, nes iš pat pradžių pabrėžta, kad diskusijos tikslas – ne pakeisti politiką, o įvertinti situaciją, tuos faktus, kurie šiuo metu vyksta, ir pagal tai nustatyti savo tolesnį veikimą, tolesnę politiką“, – BNS iš Briuselio telefonu sakė L.Linkevičius.

Artėjant antrosioms Krymo aneksijos metinėms, ES ministrai aptarė esamą padėtį Rusijoje, ES ir Rusijos santykius bei bendruosius principus, kuriais šie santykiai turėtų būti grindžiami ateityje.

Pasak L.Linkevičiaus, sutarta dėl kelių konkrečių tolesnės politikos punktų: kad Minsko susitarimų vykdymas yra nepajudinama sąlyga siekiant pažangos Rusijos ir Ukrainos santykiuose, taip pat – kad reikia didinti paramą Rytų partnerėms ir stiprinti atsparumą Rusijos veiksmams.

„Galime juos (Rusijos veiksmus – BNS) įvardyti kaip tam tikras hibridines grėsmes, nukreiptas prieš mus energetikos srity, propagandos srity“, – sakė L.Linkevičius.

„Bendradarbiavimas su Rusija turi būti tose srityse, kurios svarbios Europos Sąjungai – kalbame apie Siriją, Iraną, Artimuosius Rytus, bet pasirenkant sritis, ką pabrėžė ne vienas, kad mes rinksimės vertybes, kuriomis vadovausimės – prekybos vertybėmis neturi būti“, – pridūrė Lietuvos ministras ir pabrėžė, kad požiūris šiuo klausimu yra vieningas.

Taip pat, pasak jo, pabrėžta svarba renginių, kuriuose būtų mezgamas ryšys su pilietine Rusijos visuomene.

Apie sankcijas Rusijai nediskutuota, patvirtinant, kad visos priežastys, dėl kurių įvestos sankcijos, išliko.

L.Linkevičius taip pat teigė iškėlęs atsakomybės už politines bylas Rusijoje, tokias kaip ukrainietės pilotės Nadijos Savčenko, klausimą, ragindamas aktyviau pasisakyti šiuo klausimu.

Ministrai taip pat planuoja aptarti ES santykių su Iranu perspektyvas ir bendradarbiavimo galimybes. Vėliau, diskusijoje dalyvaujant Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus specialiajam įgaliotiniui Libijai Martinui Kobleriui (Martinui Kiobleriui), ministrai apžvelgs politinę padėtį Libijoje ir aptars, ką ES galėtų padaryti užtikridama spartų Vienybės vyriausybės sudarymą.

Aptariant Artimųjų Rytų taikos procesą, bus pristatyta šiais metais Paryžiuje planuojama surengti Taikos konferencija, kurios tikslas – sugrąžinti abi konflikto puses prie derybų stalo, deeskaluoti padėtį, apibrėžti derybų proceso parametrus.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Es pasakė taip reguoti es pasakė taip šnekėti:),tai kas tas Linkevičius kuris gyvena našarom:):):):(geras darbelis ane?

Vargas dėl proto seneliui Kęstui Br.

Vargas dėl proto seneliui Kęstui Br. portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas - nevertas jūsų dėmesio.

pritariu

pritariu portretas
ES pozicija tikrai vieninga , išskyrus kelias pabalio jankių kolonijas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių