L. Linkevičius tikisi, kad Turkija galiausiai neblokuos Baltijos šalių gynybos planų

Žiniasklaidai paviešinus, kad Turkija atsisako patvirtinti NATO gynybos planus Baltijos šalims ir Lenkijai, Lietuvos užsienio reikalų ministras sako tikįs, kad reikalingi sprendimai bus priimti iki kitą savaitę vyksiančio viršūnių susitikimo.

„Galutinio sprendimo kol kas nėra. Vyksta pozicijų derinimas ir turime viltį, kad kai kurie sprendimai bus suderinti iki lyderių susitikimo gruodžio pradžioje Londone“, – BNS antradienio vakarą sakė Linas Linkevičius.

Naujienų agentūra „Reuters“ antradienį pranešė, kad Turkija atsisako pritarti Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos planams, jei negaus tvirtesnės aljanso paramos savo kovai prieš kurdų karinę grupuotę YPG šiaurės Sirijoje.

Vyksta pozicijų derinimas ir turime viltį, kad kai kurie sprendimai bus suderinti iki lyderių susitikimo gruodžio pradžioje Londone.

L. Linkevičius atsisakė detaliai komentuoti karinį planavimą ir Turkijos poziciją, bet pripažino, kad Ankara siekia, jog NATO dokumentuose būtų atspindėtas jos požiūris į kurdų organizacijas.

„Nenorėčiau eiti į detales, nes daug dokumentų derinama, taip, yra įvairių interpretacijų ir interesų. Teisybė ta, kad Turkijai labai svarbu atspindėti dokumentuose santykį su kai kuriomis kurdų grupuotėmis, ir tai yra ilgalaikis procesas ir ne tik šiuo atveju apie tai kalbama“, – kalbėjo L. Linkevičius.

„Neteisinga būtų teigti, kad yra galutiniai nesutarimai ar blokavimai. Vyksta procesas“, – pridūrė jis.

NATO lyderių susitikimas Londone vyks gruodžio 3-4 dienomis.

NATO pirmą kartą gynybos planus Baltijos šalims patvirtino 2010 metais, po Krymo aneksijos gynybos jie buvo atnaujinti, bet diskusijos dėl planų detalumo vyksta iki šiol.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotas

Patriotas portretas
Tegul tik blokuoja

Bukom klumpem

Bukom klumpem portretas
Pasakot kad Kurdai teroristai gaunat palaiminima, nepasakot kad kurdai teroristai. Klausotes kaip bliauna Linkevic:) Neišeis čia komsorgams pasedeti ant dveju kedžiu ypač jai jos apverstos:)

šitam nupenėtam neadekvačiam kuiliui

šitam nupenėtam neadekvačiam kuiliui portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių