L. Linkevičius: Ukrainos žmonės pavargo ne tik nuo karo, bet ir nuo korupcijos

  • Teksto dydis:

Iš Ukrainos Vyriausybės pasitraukus lietuvių kilmės ukrainiečiui Aivarui Abromavičiui, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad likviduojant korupciją Ukrainoje naudojamos nepakankamos priemonės.

L.Linkevičius tikisi, kad A.Abromavičiaus pasitraukimas iš ekonomikos ministro posto „privers susimąstyti, kad atėjo laikas radikaliam, o ne žodžiais, apsivalymui“.

„Žmonės iš tikrųjų pavargo ne tik nuo karo, (...) bet ir nuo korupcijos, kurios išgyvendinimui, matyt, nepakankamos priemonės yra naudojamos“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė ministras.

Jis teigė, kad dabartinė įtampa Ukrainos Vyriausybėje „neramina visus, kurie tikisi efektyvių reformų Ukrainoje“.

Pasak L.Linkevičiaus, Vyriausybės griūtis pridėtų dar daugiau nestabilumo prie pastaruoju metu ir taip pablogėjusios saugumo situacijos.

„Aš manau, ne aš vienas nusivylęs, o daugelis. Matysime, kaip dabar viskas išsispręs“, - sakė ministras.

A.Abromavičius tapo jau ketvirtuoju reformas nusiteikusiu vykdyti ministru, pasitraukusiu iš Ukrainos vyriausybės po 2014-aisiais įvykusios revoliucijos. Jo pasitraukimą Vakarai įvertino kaip rimtą signalą, kad Kijeve stringa būtinos pertvarkos.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusUkrainakorupcijaAivaras Abromavičiuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS LINKEVIČIUI

KLAUSIMAS LINKEVIČIUI portretas
O ar ne JAV dėka, aktyviai talkinant tamstai, Grybauskaitei, ir dar aktyviai lojančių konservatorių šunelių, Ukrainos valdžioje šiandien didžiausi korupcijos veikėjai? Ir antras klausimas - ar geriau šiandien gyvena paprastas Ukrainietis? Dorą žmogų - sąžinė užgraužtų dėl padaryto perversmo Ukrainoje, o jus dar drįstate toliau loti.

o lietuvos zmones pavargo

o lietuvos zmones pavargo portretas
nuo begalinio rupinimosi ukraina ir visisko nesirupinimo lietuva...

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
Iš veido,neatrodo,kad būtų pavargęs.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių