L. Linkevičius: valdžia turi padidinti saugumą Goro provincijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad po Afganistano Goro provincijoje įvykdyto išpuolio šalies valdžia joje turi padidinti dėmesį saugumui.

„Lauksime reakcijos iš vietos valdžios, nes tai dabar jau vietos pareigūnų ir saugumo struktūrų atsakomybė (...). Turi būti adekvati reakcija. Jei atsiranda tokie dalykai, vadinasi, veikimas yra laisvesnis negu buvo, turi būti padidintas dėmesys tose provincijose, kuriose anksčiau nebuvo registruojama tokių įvykių“, – BNS trečiadienį sakė L. Linkevičius.

Afganistano vidurio regione esančioje Goro provincijoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) siejami kovotojai nužudė apie 30 civilių žmonių, o tarp aukų esama vaikų, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai. Vyriausybė šį išpuolį pavadino keršto ataka už IS vietos kovotojų vado nužudymą.

Anot L. Linkevičiaus, išpuoliai prieš civilius yra „amorali ir sunkiai suvokiama taktika“. Ministras vylėsi, kad pastarasis įvykis yra ne sisteminis, o vienetinis.

„Labai tikimės, kad tai nėra kažkas reguliaraus. Anksčiau tokių išpuolių čia nebuvo, tikėkimės, kad tai – vienetinis atvejis. Valdžia turėtų atkreipti dėmesį, kad IS aktyvuojasi ne tik Sirijoje, Irake, bet ir pačiam Afganistane“, – sakė ministras.

2005-2013 metais Goro provincijos saugumu ir atkūrimu rūpinosi Lietuva.  

„Goro provincijoje dabar nėra tarptautinių pajėgų. Afganistane tarnauja apie 30 Lietuvos karių, tačiau jie yra kitur“, – pažymėjo L. Linkevičius.

Žudynės įvyko antradienį vėlai vakare į pietus nuo provincijos sostinės Firozkoho (buv. Čagčarano). „Islamo valstybė“ kol kas nepaskelbė prisiimanti atsakomybę už šį išpuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jovita

Jovita portretas
Meldžiamės ?

tai

tai portretas
gal uztenka listi i svetimus namus kuomet savuose padarytas armideris ir tu paciu /savu/ ir baig 1 syki makaronus kabint nes nepakeiciamu nera o chaluju jau buvo uztektinai.... ponial...?

valdzia

valdzia  portretas
turi aprupint savo tautecius darbo bet nekisis i svetimu saliu reikalus . statyk gamyklas ir fabrikas grazinkit tauitecius i lietuva . sius darbus turi atlikt valdzia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių