L. Linkevičius vyksta į Iraną skatinti ekonominių ryšių

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras su oficialia ir verslo delegacijomis penktadienį išvyksta į Iraną, kur tarsis dėl ekonominio, prekybinio ir kultūrinio bendradarbiavimo, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

L.Linkevičius vizito metu susitiks su Irano užsienio reikalų ministru Javadu Zarifu, ekonomikos ir finansų ministru Ali Tayebnia (Aliu Tajebnia), mokslo, mokslinių tyrimų ir technologijos ministru Mohammadu Farhadi (Mahamudu Farhadžiu), komunikacijos ir informacijos ministru Mahmoudu Vaezi (Mahamudu Vaeziu) ir su Irano prekybos, pramonės, kasybos ir žemės ūkio rūmų prezidentu Mohsenu Jalalpouru (Mohsenu Džalalpuru).

Taip pat planuojami susitikimai su energetikos, žemės ūkio ministrais, parlamento vadovybe. Trijų dienų vizito metu L.Linkevičius dalyvaus Lietuvos verslo seminare, rengiamame kartu su Irano prekybos, pramonės, kasybos ir žemės ūkio rūmais.

Kartu su užsienio reikalų ministru į Iraną vyksta energetikos viceministras Aleksandras Spruogis ir verslininkų delegacija, vadovaujama Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų asociacijos generalinio direktoriaus Rimanto Šidlausko.

Susitikimų metu bus aptartas dvišalio, ypač ekonominio, prekybinio ir kultūrinio, bendradarbiavimo stiprinimas, pristatytos Lietuvos verslo ir eksporto galimybės, energetinė aplinka ir poreikiai, pasirašytas ekonominio bendradarbiavimo susitarimas ir supratimo memorandumas tarp Užsienio reikalų ministerijų. Taip pat bus aptarta saugumo padėtis regione ir pasaulyje, kova su terorizmu bei grupuote „Islamo valstybe“, imigracijos priežastys.

Ilgą laiką dėl Irano branduolinės programos dvišalių Lietuvos ir Irano santykių politiniu lygmeniu beveik nebuvo. Tai pirmas užsienio reikalų ministro vizitas į Iraną. Lietuva ir Iranas diplomatinius santykius užmezgė 1993 metais.

Pernai tarptautinė bendruomenė su Iranu sutarė, jog Teheranas suvaržys savo branduolinę programą mainais už tai, kad šaliai bus panaikintos ekonominės sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vat

vat portretas
Ot ydomis, negi musulmonai priims kiaulę

ne koks

ne koks portretas
komunista skrenda rysiu su musulmonais idomu kokiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių