„Laisvė ir teisingumas“ iškėlė A. Paulausko kandidatūrą į prezidentus jam nežinant: užklupo nepasiruošusį

Šią savaitę partija „Laisvė ir teisingumas“ paskelbė – politinės jėgos valdyba nutarė kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose kelti laikinojo pirmininko Artūro Paulausko kandidatūrą. Visgi, pats politikas šį partijos valdybos žingsnį laiko pasiūlymu kandidatuoti į šalies vadovo postą. Jo teigimu, galutiniai sprendimai bus priimti „Laisvės ir teisingumo“ suvažiavime sausį.

Kaip pranešta anksčiau, antradienį posėdžiavusi „Laisvės ir teisingumo“ valdyba priėmė sprendimus dėl 2024-ųjų prezidento rinkimų ir tai paskelbė pranešime spaudai.

„(Antradienį – ELTA) posėdžiavusi partijos „Laisvė ir Teisingumas“ valdyba 2024 metais vyksiančiuose Prezidento rinkimuose nusprendė kelti savo kandidatą. Juo tapo šiuo metu laikinai partijos pirmininko pareigas einantis Artūras Paulauskas”, – nurodoma pranešime.

Visgi, pats A. Paulauskas ketvirtadienį „Žinių radijui“ užsiminė, jog pastarasis sprendimas jam buvo staigmena. Eltai susisiekus su laikinuoju partijos pirmininku šis patikino, kad valdybos posėdyje nedalyvavo, nes atostogavo. Be to, politikas pabrėžė – valdybos sprendimas nėra galutinis.

„Buvau atostogose, pats valdybos posėdyje nedalyvavau. Šiek tiek užklupo mane, galbūt, nepasiruošusį. Bet laikau tai kaip pasiūlymą svarstyti, nes, pagal mūsų statutą, suvažiavimas ir taryba turėtų priimti sprendimą“, – Eltai situaciją pakomentavo A. Paulauskas.

Jis pripažino, kad partiečių gretose anksčiau būta kalbų apie galimą jo kandidatavimą prezidento rinkimuose.

Buvo visokių šnekų ir pakalbinimų, bet aš niekada nesu nieko pasakęs ar apsisprendęs.

„Buvo visokių šnekų ir pakalbinimų, bet aš niekada nesu nieko pasakęs ar apsisprendęs. Todėl visos kalbos ir buvo kalbomis“, – pridūrė jis.

Todėl, akcentavo A. Paulauskas, jis ketina priimti galutinį sprendimą iki sausio mėnesį vyksiančio „Laisvės ir teisingumo“ suvažiavimo.

Partijos pirmininko pavaduotojas: galutinius sprendimus priima taryba ir suvažiavimas

Visgi, „Laisvės ir teisingumo“ išplatintame pranešime nėra užsimenama apie tai, kad A. Paulauskas dar svarstys pasiūlymą kandidatuoti. Nėra kalbama ir apie tai, jog valdybos sprendimus turėtų patvirtinti partijos suvažiavimas.

Eltai pasiteiravus vieno valdybos narių, partijos pirmininko pavaduotojo Vydūno Sadausko, kodėl išplatinta tokia žinia, nors pats A. Paulauskas tikina dar nėra apsisprendęs, politikas patikino – galutinis verdiktas bus priimtas po naujųjų metų.

„Valdyba pasiūlė ir iškėlė kandidatą Artūrą Paulauską. Toliau sprendimus turi priimti taryba ir pats suvažiavimas – kai pats kandidatas patvirtins. Čia tokia formali procedūra“, – sakė V. Sadauskas.

„Galutinis sprendimas, aišku, turės būti priimtas paties Artūro ir suvažiavime“, – pakartojo jis.

Anot V. Sadausko, A. Paulausko kaip galimo kandidato į prezidento postą idėja buvo aptarinėjama daugelio partijos narių. Todėl siūlomo kandidato dvejonės, svarsto jis, gali būti susijusios su noru išlaikyti tam tikrą intrigą.

„Mūsų partijos viduje tikrai buvo daug diskusijų. Artūras Paulauskas turi didžiulę patirtį, netgi laikinai yra ėjęs prezidento pareigas, buvo Seimo pirmininkas, generalinis prokuroras. Tokiai rimtai pozicijai jis atitinka visus reikalavimus. Daugumos partijos narių nuomone, jis tikrai šioje vietoje yra lyderis“, – kalbėjo A. Paulausko pavaduotojas.

„Jis, turbūt, šioje vietoje dar nori išlaikyti intrigą ir pats pagalvoti – galiu klysti. Bet jis tą žinutę žino ir mums pasakė, kad priims sprendimus vėliau“, – teigė V. Sadauskas.

ELTA primena, kad šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 4 save išsikėlę kandidatai: advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks jaunas ir gražus...

Koks jaunas ir gražus... portretas
Koks jaunas ir gražus...

Petras

Petras portretas
Ačiu anonoimui už žinia kad you-tube KALBĖS KIEKVIENA SEKMADIENI 19 val Vaitkus šitiek laiko tie išgamos vagys aferistai slepia ger prof E Vaitku tai tikrai buvo labai protingo lietuvos piliečio kalba išsamus protingi atsakimai stebėjausi šito žmogaus protu ir darbais Labai gailiuosi kad tiek laiko klausiausi ta tu musu nausėdu pišu vėgėliu tutkaus šudmala o tas Vėgėlė tai nei vieno pasakymo dėl lietuvos žmoniu antiek bukas kad stebina kokia jis ten tese tame džonstaune baigė pasirodo melavo jokio diplomo senelis kgb o anukas pas storoša mokslu isigyti bet nepraėjo Didelis ačiu ANTONIMAI NEMANIAU KAD LIETUVA TURI TOKI PROTINGA ŽMOGU

Nusipigino

Nusipigino portretas
Ar kandidatai taip savo reitingus pasitikrina?Ką gi ,ir pasitikrino...Nė vieno teigiamo komentaro.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių