Latvija ragina atstatyti išardytus bėgius į Rengę

  • Teksto dydis:

Latvijos vyriausybė ragina Lietuvą atstatyti išardytą geležinkelio ruožą į Latviją ir kritikuoja Lietuvos planus susitarti su Lenkijos koncernu „Orlen“ dėl krovinių tarifų mainais į tai, kad bėgiai nebūtų atstatyti.

Latvijos susisiekimo ministerijos atstovas Edgaras Taravas pareiškė, kad ruožo atstatymas būtų naudingas naftos perdirbimo gamyklai Mažeikuose, pervežimo kompanijoms, krovos bendrovėms ir Rygos uostui.

Pasak Latvijos ministerijos pranešimo, Rygos uoste lankęsis E.Tavaras su uosto valdytoju Ansiu Zeltiniu aptarė Lietuvos premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimą, jog „Lietuvos geležinkeliai“ Lenkijos koncernui „Orlen“ pateikė pasiūlymą, kaip išspręsti ginčą dėl Rengės ruožo. Premjero S.Skvernelio teigimu, pasiūlymas apima palankius „Orlen“ krovinių gabenimo tarifus mainais į tai, kad ruožas nebūtų atstatytas.

Anot E.Tavaro, šis pareiškimas atspindi politinį suinteresuotumą sutrukdyti Latvijos siekiams atkurti ekonomiškai pagrįstą ir naudingą bendradarbiavimą dėl krovinių tranzito per Latviją.

Europos Komisija pirmadienį „Lietuvos geležinkeliams“ skyrė beveik 28 mln. eurų baudą už tai, kad „Lietuvos geležinkeliai“ neteisėtai apribojo konkurenciją, 2008 metais išardę bėgius iš Mažeikių į Rengę Latvijoje. Lietuva taip pat įpareigota ištaisyti pažeidimą, tačiau kol kas nepriėmė sprendimo, ar atstatys bėgius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na reikėtų paraginti ir Latvijos vyriausybę ratifikuoti sutartį dėl jūros linijos ,kuri yra nustatyta pagal tarptautines konvencijas. Ir tai irgi delsiama dėl naftos Lietuvai priklausančiame jūriniame šelfe prie pasienio linijos.Kodėl Latvija ginčytinus dalykus nori spręsti tik sau palankia linkme???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių