Latvijos ministras: dėl vakarienės su medžiokle klauskite lietuvių

  • Teksto dydis:

Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas sako išsiaiškinęs, kas apmokėjo Lietuvoje vykusią vakarienę su medžiokle, bet teigia, kad atsakymus turi pateikti Lietuvos pusė.

„Tegu tai pasako lietuvių pusė. Jie turi galimybę viską pasakyti - kas už ką ir kiek mokėjo“, - žurnalistams pirmadienį sakė J.Dūklavas.

Jis tikino neturėjęs jokios įtakos parenkant renginio svečius.

Latvijos premjerui neužkliuvo

Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį viešai atsiprašė Latvijos ministro dėl kilusio skandalo. Praėjusią savaitę ji buvo pareiškusi, kad du verslininkus į renginį liepos pabaigoje pakvietė Latvijos ministras. J.Dūklavas tai paneigė.

Tuo metu Latvijos ministras pirmininkas Maris Kučinskis sako, kad vakarienėje su medžiokle Lietuvoje dalyvavęs žemės ūkio ministra J. Dūklavas elgėsi tinkamai.

„Aš manau, taip, kad tai buvo visiškai priimtina“, - žurnalistams sakė premjeras, pirmadienį išklausęs ministrų paaiškinimus.

Iškilusią situaciją penktadienį aptarė Lietuvos ir Latvijos premjerai.

Turi neatsakytų klausimų

Žemės ūkio ministrės V. Baltraitienės kreipimąsi gavęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius sako turintis neatsakytų klausimų vakarienės ir medžioklės Panevėžio rajone istorijoje.

„Reikia nustatyti, kas ten, ką tiksliai organizavo, kaip organizavo, kas mokėjo, kas kvietė tuos verslininkus. Arba, pavyzdžiui, klausimas, kodėl ta sąskaita į ministeriją taip ilgai važiuoja? Aš čia daug norėčiau klausimų užduoti“, - BNS pirmadienį sakė R.Valentukevičius.

Jis teigė, kad jo vadovaujama komisija trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą pagal ministrės kreipimąsi.

„Iš pirmo įspūdžio atrodo, kad iš etikos pusės būtų čia niuansų, bet kad atsakyčiau dabar dėl interesų supainiojimo, tai nedrįsiu nei taip, nei ne pasakyti“, - kalbėjo VTEK pirmininkas.

„Bet aš jus užtikrinu, kad viskas bus tikrai pažiūrėta pagal įstatymus ir priimtas teisingas ir objektyvus sprendimas“, - pridūrė jis.

Žemės ūkio ministrė ir Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius pirmadienį surengė spaudos konferenciją dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės - medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras J. Dūklavas su delegacija. Vakarienėje taip pat dalyvavo J.Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

V.Baltraitienė spaudos konferencijoje tikino, kad svečių garbei rengiamos vakarienės yra Europoje įprasta praktika.

Ministrės V.Baltraitienės ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę - prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė. Pirmadienį ministrė teigė, jog vakarienę organizavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J. Milius.

Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio minsiterija sako negavusi už ją sąskaitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
jau niekas nebeašku darosi.Kiekvieną kartą vis kitaip kalbama.Visi kaip gyvatės raitosi,viniojasi.Norėtųsi žinoti,kokia proga vyko ta vyriausybinio masto medžioklė su išgėrimais,svečiu iš užsienio ir savais šeimos nariais.Gal išaiškės,kad ir pirtelė ten su kokiom bufetavom buvo...

nieko sau

nieko sau portretas
jei jau neprisimena-gera medžioklė buvo:))

nedagėrė ,

nedagėrė , portretas
nenukrito po stalu .......liko nepakaltinamas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių