Lenkija dėkoja už L. Kaczynskio vardo suteikimą gatvei Vilniuje

Lenkijos užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį padėkojo Lietuvai už prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačinskio) vardo suteikimą gatvei Vilniuje.

„Vakar Vilniuje buvo iškilmingai atidaryta gatvė, skirta, amžiną atilsį Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio atminimui“, – tviteryje parašė ministerija, pasidalijusi Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus įrašu.

„Pone ministre Linkevičiau, dėkojame už šį gestą ir už prisiminimą, kad artėja 100-osios Lenkijos nepriklausomybės atgavimo metinės“, – rašė URM.

Ministerija tviteryje taip pat pasidalino prezidentės Dalios Grybauskaitės vaizdo įrašu, sveikinančiu Lenkiją su valstybės atkūrimo šimtmečiu.

Prezidento L. Kaczynskio vardu pavadintos gatvės lentelė šalia sostinės savivaldybės pastato atidengta ketvirtadienį. Maišiagaloje taip pat atidarytas L. Kaczynskio vardo skveras.

L. Kaczynskis su žmona bei dar beveik šimtu žmonių žuvo 2010 metais per lėktuvo katastrofą Rusijoje, netoli Smolensko. Lenkijos delegacija tuo metu vyko į Katynės žudynių minėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
kodel Vilniuje nera Maironio sakvero ,kazkokia gatvele uzkampyje .o Kasnickis matai Lietuvos patriotas ,nu glusiai .

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Kad ši gatvė taptų turistų iš Lenkijos traukos centru,reikalinga Lecho Walensos aludė.

kaunieciai

kaunieciai  portretas
dziaugiasi turedami kgpiiso lanzperdzio zemkelnio gt.Pavydekit runkeliai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių