Lenkijos Seimo vadovas pakvietė kaimynus į Varšuvą aptarti Europos ateities

Sekmadienį Vilniuje sveikindamas Lietuvą su nepriklausomybės atkūrimu Lenkijos Seimo pirmininkas Marekas Kuchcinskis kvietė stiprinti ne tik dvišalį, bet ir regioninį bendradarbiavimą.

„Prieš mus daug iššūkių – reikia remti tuos dalykus, kurie susiję su lenkais Lietuvoje ir lietuviais Lenkijoje, kuriuos laikome laikome didžiausia mūsų bendro paveldo brangenybe. Tuos reikalus mes norime aptarti sugrąžindami Parlamentinės Asamblėjos aktyvumą, Asamblėjos kuri apima Lenkijos Seimą ir Senatą, Lietuvos Seimą“, – Vilniuje sakė M. Kuchcinskis.

Šio Lietuvos ir Lenkijos parlamentarų bendradarbiavimo formato veikla įšaldyta 2009 metais Lenkijos politikų iniciatyva.

Praėjusią savaitę Lietuvos parlamento vadovui Viktorui Pranckiečiui lankantis Varšuvoje, lenkai pažadėjo inicijuoti pirmąjį asamblėjos susitikimą.

Svečias taip pat akcentavo, kad siūlo stiprinti trijų Baltijos šalių ir Lenkijos bendradarbiavimą, bei pakvietė regiono parlamentų vadovus į Varšuvą.

„Regioninis bendradarbiavimas visoje Vidurio Europoje yra svarbus, todėl mes stengsimės tai daryti, todėl kviečiame šiais metais liepos mėnesį Vidurio Europos parlamento pirmininkus į Varšuvą bendrai pasitarti dėl Europos ateities ir visos Europos Sąjungos“, – sakė M. Kuchcinskis.

Kalbėdamas istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje jis prisiminė ir buvusią bendrą Lietuvos-Lenkijos valstybę, prieš puspenkto šimto metų pasirašytą Liublino uniją, daugiau nei prieš du šimtmečius priimtą bendrą Konstituciją.

Sekmadienį Lietuvoje iškilmingai minimos 28-osios nepriklausomybės atkūrimo metinės ir partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osios gimimo metinės.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė atstatantis nepriklausomą Lietuvos valstybę. Už tokį nutarimą balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

protingai daro

protingai daro portretas
ir nepataikauja nei briuseliui nei britams kurie veidmainiai kolonizatoriai /zaidzia/ negrazius zaidimus ir jausdami jav /zydu/ parama arogantiskai kelia galva tai mums tik reikia pritarti kol ne velu nes briuselis issunkes visus paliks su numautom kelnem o tai ir yra tikslas slenkancio pamazu ir nezymiai susidorojimu su visais vargsais toks tai zydiskas kapitalizmo desnis jei ne tu mane tai as tave......

...

... portretas
CHA - vėl tie lenkai užsimanė Europai diriguot!

juk

juk portretas
akivaizdu kokia ateiti europai kuria masonai per jav ir kt. salis sukeldamos karinius ir ideologinius veiksmus kuriu tautu skirtinga taip samoningai sukeldami priespriesa ypac veikiancia neisprususias fanatizmo persunktas tautas kas paranku toliau nuosekliai vikdyti griaunama darba kurio tikslas pasaulio zmoniu sumazinimas neskaitant priemoniu ir tautu sunaikinimas kaip jav nors ji tai ne tauta o europos emigrantai daugumoje nusikalteliai bege nuo persekiojimo tos salies kur gyveno /anglai prancuzai ispanai portugalai italai ir kt./....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių