L. Graužinienė patenkinta rinkėjų aktyvumu, R. Paksas nusivylęs

  • Teksto dydis:

Darbo partijai vadovaujanti Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako esanti patenkinta rinkėjų aktyvumu savivaldos rinkimuose, tuo metu „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas teigia esantis nusivylęs.

Pirminiais duomenimis, savivaldos rinkimuose, kuriuose merai pirmą kartą buvo renkami tiesiogiai, dalyvavo apie 46-47 proc. rinkėjų.

„Tai yra vietiniai rinkimai ir todėl tai yra tikrai pakankamai aukštas procentas. Žmonės, kada renka prezidentą arba parlamentą, jie laukia esminių sprendimų. Savivaldybėje yra daugiau ūkiniai klausimai sprendžiami: yra šiluma, šiukšlės, vandens kainos, kelių remontas ir taip toliau. Taigi visi supranta, kad merų ir tarybų galios yra apribotos. Ir matomai aktyvumas todėl šiek tiek ir mažesnis“, - BNS Darbo partijos būstinėje sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, paaiškėjus, kad tiesiogiai išrinktam merui pritrūks galių, Seime gali būti svarstomos papildomus įgaliojimus suteikiančios pataisos.

„Darbo partija nuosekliai dešimt metų pasisakė, kad reikia keisti Konstituciją ir suteikti merams daugiau galių, tačiau vardan kompromiso mes šiek tiek nusileidome: nekeisti Konstitucijos, o tik įstatymo galimybe suteikti žmonėms galimybę balsuoti už merus tiesiogiai. Ir socialdemokratai, manau, kad spausdami mus nusileisti padarė klaidą. Šiandien jau pats premjeras kalba, kad gali nepakakti galių naujai išrinktam merui. Palaukime, pirmiausia žmonės išsirinks, žiūrėsim, kaip seksis dirbti, kokios yra spragos įstatyme ir, jeigu prireiks, mes tikrai Seime grįšime, pataisysime įstatymą, galbūt grįšim ir prie Konstitucijos pataisų, nes aš galvoju, kad ne tik žmonės turėtų rinkti merą, bet ir seniūnai turėtų būti renkami tiesiogiai“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Kitos valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis europarlamentaras R.Paksas BNS sakė, jog tikėjosi didesnio rinkėjų aktyvumo savivaldos rinkimuose.

„Atvirai sakant, aš galvojau, kad bus didesnis. Visi čia džiaugiasi tuo dideliu aktyvumu, bet valstybė vis gi pirmą kartą tiesiogiai renka merus. Gal aš per daug pasakysiu, bet „mažieji prezidentai“ su dideliais įgaliojimais renkami ir aš prognozavau, kad galėtų būti didesnis aktyvumas“, - kalbėjo R.Paksas.

Sekmadienį iki 19 val., kai iki balsavimo pabaigos dar buvo likusi valanda, buvo balsavę 39,82 proc. rinkėjų. Iš anksto specialiuose paštuose ir namuose trečiadienį-šeštadienį balsavo dar 5,97 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
O ko politikams būti nepatenkintiems, jiems algos dydis nepriklauso nei nuo rinkėjų skaičiaus, nei nuo aktyvumo ? O ir atostogų nereikia derinti su kitais dirbančiais žmonėmis, kad juos pavaduotų darbe... Algą ir priedus pasiskiri kokius nori, padėjėjams irgi nereikia nei aukštojo mokyklos diplomo, nei darbo stažo, svarbiausia, kad žiniasklaidoje gražiai atrodytų...

ffgghh

ffgghh portretas
L.Graužinienės stilistą reikia barti , neturi jokio supratimo ir skonio.L.Graužinienė stambi moteris ,kaklas trumpas ,jai negali būti jokio šalikėlio prie kostiumėlio,tik smulkūs karoliukai ant kaklo.Dabar Vaizdelis nekoks šioje nuotraukoje. Plaukai šviesesni ,gerai ,tinka jai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių