Liberalai ir konservatoriai inicijuoja apkaltą A. Skardžiui

Opozicinės Seimo liberalų ir konservatorių frakcijos inicijuoja apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui dėl galimo priesaikos sulaužymo parlamente proteguojant savo šeimai ir tam tikroms įmonėms palankius sprendimus.

Trečiadienio popietę buvo surinkta 14 parašų, iš viso reikia mažiausiai 36 parašų iš 141.

Apkalta inicijuojama po to, kai opozicija liko nepatenkinta Seimo Antikorupcijos komisijos padaryto tyrimo dėl A. Skardžiaus interesų energetikoje išvadomis.

„Antikorupcijos komisijos tyrimas kaip kompromisinis ir liko ten, kuris neįvertino A. Skardžiaus veiksmų Konstitucijos sulaužymo požiūriu. Apkaltos procesas būtent vertintų dėl priesaikos sulaužymo ir Konstitucijos pažeidimo“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Anot jo, apkaltą inicijuoja Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius.

Premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams po Vyriausybės posėdžio teigė, kad apkaltą pasirašys, jeigu matys tam teisinį pagrindą.

„Aš vakar gavau parengtą tekstą. Kol kas nespėjau jo išstudijuoti. Pateiksiu dar patarėjui teisės klausimais. Jeigu matysiu teisinius argumentus, kad yra pagrindai, tai tikrai taip“, – tvirtino S. Skvernelis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis trečiadienį BNS sakė, kad frakcijos nariai pavieniui pasirašo po iniciatyva.

Reikalingus parašus tikimasi surinkti iki kovo 10-osios, kai prasidės Seimo pavasario sesija.

„Ir tada manėme, kad tyrimas buvo atliktas ne iki galo. Pradžia tyrimo buvo tinkama, bet pritrūko ir laiko, ir gylio. Manau, kad nauja komisija leis padaryti darbus iki galo, ypač dėl interesų derinimo. Ar tikrai dirbant Ekonomikos komitete, balsuojant, pasisakant už įstatymų pataisas, buvo tinkamai atsiribota nuo asmeninių interesų energetikoje“, – teigė G. Landsbergis.

Opozicinių „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis skeptiškai įvertino galimybę surengti A. Skardžiui apkaltą.

„Mano galva, tai daugiau politikavimas. Manau, kad reikėtų sulaukti prokuratūros sprendimų“, – BNS sakė jis.

Socialdemokratų partijos frakcijos, kuriai anksčiau priklausė A. Skardžius, atstovas Julius Sabatauskas tvirtino, kad kol kas ši iniciatyva frakcijoje nesvarstyta. Jis tik pabrėžė, kad apkaltą galima rengti už veiksmus, padarytus šioje Seimo kadencijoje, o ne kada nors anksčiau.

A. Skardžius BNS trečiadienį sakė apie apkaltą dar negirdėjęs.

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad net etikos pažeidimo nerado Seimo komisijos, tai čia iš oro laužta“, – paklaustas, kaip vertina tokią iniciatyvą, sakė Seimo narys.

Jeigu pavyks surinkti reikiamus parašus, Seimas sudarys specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs apkaltos proceso pagrįstumą ir pateiks išvadą, ar yra pagrindas pradėti patį procesą. Toliau sprendimus turės daryti pats Seimas.

Seimo Antikorupcijos komisija pernai yra pripažinusi, kad A. Skardžius turėjo interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir galbūt pažeidė viešuosius ir privačius interesus.

Po nepalankių Antikorupcijos komisijos išvadų A. Skardžius pats pareiškė pasitraukiantis iš Energetikos komisijos.

Seimas A. Skardžių yra atšaukęs iš Ekonomikos komiteto ir, nors opozicija tam priešinosi, paskyrė dirbti Aplinkos apsaugos komitete, kur taip pat svarstomi su atsinaujinančia energetika susiję įstatymai.

Pasak Antikorupcijos komisijos, A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.


Šiame straipsnyje: Artūras Skardžiusapkalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

turetu sypsotis

turetu sypsotis portretas
daug mazesneje erdveje.

susirupines

susirupines portretas
kuo greiciau ilgiem metam i KALIUZE kad nesugalvotu pasislepti

deinis

deinis portretas
Nežinau kokia žalą padarė Skardžius ,bet juk aišku Kubilius padarė 2 milijardus skolą ir jokių apkaltų ,be to jo neišrinko žmonės o pralindo pagal sąrašą,total košmar.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių