Liberalų sąjūdis „MG grupės“ procese prašo jam priteisti 78,5 tūkst. eurų išlaidų

Liberalų sąjūdis, kuris buvo išteisintas „MG grupės“ politinės korupcijos byloje pirmos instancijos teisme, Apeliacinio teismo prašo priteisti jam 78,5 tūkst. eurų teisinių išlaidų.

Priteisti šią sumą Lietuvos apeliacinio teismo paprašė Liberalų sąjūdžio atstovas advokatas Raimundas Jurka.

„Prašome priteisti nuo 2017 rugsėjo mėnesio, detalizuotos sąskaitos, kas patvirtina 78 tūkstančių 509 eurų sumą“, – teismui sakė advokatas.

Jis vėliau BNS sakė, kad atstovavimo išlaidos pateiktos nuo 2017 metų, kada partijai kaip juridiniam asmeniui buvo pateikti įtarimai galimos korupcijos byloje.

Apeliacinis teismas „MG Baltic“, pakeitusio pavadinimą į „MG grupę“, byloje nagrinėja keturis skundus. Visus kaltinamuosius išteisinusį pirmos instancijos teismo nuosprendį apskundė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J. Laucius, du skundus pateikė R. Kurlianskio advokatai, nuosprendį apskundė ir buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio gynėjas.

Prokuratūra siekia pripažinti, kad R. Kurlianskis kaltas kelių politikų papirkimu ir prekyba poveikiu, siekiant koncernui naudingų sprendimų priėmimo.

Kyšininkavimu byloje kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis, buvęs šios partijos narys Šarūnas Gustainis ir parlamentaras, Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Kaltinti, tačiau pirmos instancijos teisme išteisinti ir juridiniai asmenys: „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

Vilniaus apygardos teismas visus kaltinamuosius pernai balandį išteisino kaip nepadariusius veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Teismas patvirtino E. Masiulio ir R. Kurlianskio versiją, kad 2016 metais politikui degtinės butelio dėžutėje perduoti 90 tūkst. eurų buvo paskola, o ne kyšis.

E. Masiulis sakė, kad pinigus iš R. Kurlianskio skolinosi investicijoms į nekilnojamąjį turtą, o R. Kurlianskis teigė rėmęs liberalo politinę veiklą, nes šis jam patiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nejuokinkit apie Dievo akis matančias ir karmas...nejuokinkit

parmazonas

parmazonas portretas
Graudi,,teisingumo''pergalė.Vagys išteisinti ir jų patirtos išlaidos ne mažesniems kaip jie patys žulikams advokatams,bus sumokėtos iš mokesčių mokėtojų kišenių.Masiuliui teistumas nebus pareikštas,tad kitiems prezidento rinkimamams kandidatą jau turime.Tegyvuoja Lietuvos teismas-pats teisingiausias ir moraliausias teismas žemėje!

Anonimas

Anonimas portretas
ir medali už makaronu kabynima
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių