Liberalų sąjūdžio taryba aptars pasirengimą rinkimams

  • Teksto dydis:

Opozicinio Liberalų sąjūdžio taryba penktadienį Vilniuje aptars pasirengimą artėjantiems rinkimams ir partijos situaciją dėl politinės korupcijos bylos.

„Renkamės pasišnekėti apie aktualijas, jokių sprendimų nėra numatyta formalių, bet manau, kad diskusija partijos taryboje yra reikalinga“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Anot jo, bus svarstomas kitų metų partijos biudžetas, tvirtinimas kandidatas į laisvą Seimo nario vietą Zanavykų vienmandatėje apygardoje. Taip pat numatoma aptarti rinkimų strategiją.

Kitąmet Lietuvoje vyks savivaldos, Europos Parlamento ir prezidento rinkimai, 2020-aisiais – Seimo rinkimai.

E. Gentvilo teigimu, taip pat svarbu aptarti situaciją prasidėjus teismo procesui politinės korupcijos byloje. Joje kaltinimai pateikti ir Liberalų sąjūdžiui.

Juoba, kad partijos kandidatas į prezidentus europarlamentaras Petras Auštrevičius vis primena savo siūlymą, jog dabartinį Liberalų sąjūdį reikėtų likviduoti ir kurti naują partiją.

„Esu tikras po ankstesnių partijos tarybų, kad nėra jokių intencijų bėgti nuo atsakomybės, pervilkti kitas kelnes, užsimaukšlinti kitą kepurę ir vaidinti, kad čia ne tie liberalai. Nesuprantu aš to Petro argumentavimo. Jis bando atsiriboti nuo šitos partijos, bet bando būti šitos partijos kandidatas į prezidentus“, – stebėjosi E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu.

Dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu drauge teisiama Darbo partija, o koncernas „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui Gintarui Steponavičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui liberalui Šarūnui Gustainiui – kyšininkavimu. „Darbietis“ Vytautas Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis – dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su tuometiniu „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Visi įtariamieji savo kaltę neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jiems ne rinkimams ruoštis, jiems džiuvėsius džiovintis reikia!

Rapolas

Rapolas portretas
Kada teismo nuosprendis?

Anonimas

Anonimas portretas
jau gedos nebera isviso sedi tetukas ir suneli atsivedei seima pinigu prisiplesti nedirbant,,,prisikele is kapo proteviai tokiems seimunams akis uzpjauditu ,,,dvasios ubagai amzini,,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių