R. Šimašius svarsto galimybę atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko Remigijaus Šimašiaus pavaduotojų ketvirtadienį atsistatydino europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo narys Vitalijus Gailius bei Marcijonas Urmonas.

Savo paskelbtame atsistatydinimo pareiškime jie sako tokiu žingsniu norintys „paskatinti būsimus pokyčius“.

Savo ruožtu R. Šimašius sako svarstantis, ar likti pirmininku.

„Visko gali būti“, – žurnalistų paklaustas, ar gali atsistatydinti penktadienį, ketvirtadienį sakė R. Šimašius.

„Liberalų sąjūdžiui reikalingos greitos ir ryžtingos permainos. Mes esame apie tai atvirai kalbėję ne kartą ir tebemanome, kad partijos vadovybės požiūris į esamą situaciją ir išeitis iš jos privalo keistis iš esmės - būti tiek savikritiškas, tiek vienijantis bendram ateities darbui“, – sakoma jų pareiškime.

„Būdami liberalais, liekame tvirtai įsipareigoję partiečiams, vienminčiams ir rinkėjams, todėl tikime tikrais pokyčiais, kurie padarys mus stipriais, valingais ir vieningais“, – sako atsistatydinantys politikai.

P. Auštrevičius BNS sakė, kad šiuo žingsniu pasitraukiantys pavaduotojai tikisi paskatinti greitesnį partijos atsinaujinimą.

„Aš manau, kad visa vadovybė turi trauktis, žinoma, kad taip, tai reikia padaryti turint neeilinį suvažiavimą, ir padaryti tai greičiau negu vėliau, mes tą dalyką aktyvuojame, mes norime parodyti, kad reikalingas judesys, o ne stagnacija. Tai nėra nepasitikėjimas vienu asmeniu, tai yra nepritarimas tai laikysenai, kurios mes laikomės dabar“, – teigė europarlamentaras.

Anot jo, partijoje trūksta iniciatyvumo, tempo, dinamikos, ryžto, pasak politiko, nereikia laukti, kol „koks paukštis atneš gerą gandą“.

„Niekas nėra laimingas matydamas dabartinę situaciją Liberalų sąjūdyje, mūsų buvimas esant prijungtiems prie dirbtinio kvėpavimo aparato sukelia desperatišką būseną, mums reikalinga patiems apsispręsti, ką mes darome (...). Teismai yra vienas dalykas, tai neišvengiamai artėja, bet mes, kaip partija, neturime teisės būti apimti kažkokio pesimizmo, netikrumo ir tiesiog eiti ten, kur mus veda įvykių samplaika“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

R. Šimašiaus teigimu, artimiausiu metu planuoja susirinkti partijos valdyba, kur ir bus tariamasi, ar visai partijos vadovybei reikia pasitikrinti pasitikėjimą arba visai pasitraukti.

„Paprašiau aš sekretoriato jau šiandien pirmoje dienos pusėje, kad apklaustų valdybos narius, ar rytoj gali susirinkti į valdybos posėdį po Vyriausiosios rinkimų komisijos (sprendimo), tai natūralu, kad tada ir svarstysime (...), reikia tokiu žingsniu, koks yra reikalingas sprendimus priiminėti, bet natūralu, kad klausimas dėl visų valdybos narių ir dėl manęs paties yra natūralus. Aš kiekvieną dieną atsakinėju į šį klausimą, bet šiandien smarkiau“, – teigė politikas.

Jo manymu, gali būti nuspręsta, kad dabartinė vadovybė nebesiektų perrinkimo.

„Bent jau aš pirmininku tapau tam, kad tą partiją išvesčiau į šviesią ateitį, kuri šiandien, akivaizdu, nėra tokia. Ir akivaizdu prieš pusantrų metų buvo, kad bus tas sunkus laikas ateityje, man tai, aišku, nėra malonu, tai yra sunku, bet tai nėra naujiena. Aš asmeniškai vienokiu ar kitokiu statusu nusiteikęs toliau kovoti už savo vertybes, manau, kad ir kiti kolegos lygiai taip pat nusiteikę. O čia tie atsistatydinimai, neatsistatydinimai, persikrovimai, tikrai yra vienas iš variantų, kad visiems mums iš naujo persirinkti, pasitikrinti, galbūt ne persirinkti, net nedalyvauti rinkimuose, aš tuos variantus irgi svarstysiu“, – teigė jis.

Generalinė prokuratūra prieš kelias savaites pranešė apie politinės korupcijos byloje pareikštus įtarimus dviem parlamente atstovaujamoms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai.

Prokuratūra tuomet taip pat pranešė perdavusi Vyriausiajai rinkimų komisijai ikiteisminio tyrimo medžiagą apie galimą Liberalų sąjūdžio „2016 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos finansavimą iš neteisėto finansavimo šaltinio“.

Remdamasi šia medžiaga VRK darbo grupė siūlo Liberalų sąjūdį pripažinti šiurkščiai pažeidus įstatymą dėl partijų ir kampanijų finansavimo. VRK sprendimą dėl to priimti planuoja šiuo metu vykstančiame posėdyje.

Iki šiol R.Šimašius turėjo aštuonis pavaduotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kartu

kartu portretas
su biurokratiniais nieksais maise /purva/ pamate kad yla/lenda is maiso/ nutare nusiplauti leteneles...

viešųjų ryšių akcija ?

viešųjų ryšių akcija ?  portretas
Pamanyk tik atsistatydino iš pavaduotojų. Bepigu atsistatydint kai nieko neprarandi , o tik nusimeti galvos skausmą. Petrai būk vyras atsistatydink iš Europarlamentarų, Vitalijau parodyk pavyzdį atsisakyk Seimo nario mandato. Tada jus suprasiu ir palaikysiu. O dabar manau tai tik viešųjų ryšių akcija.

Supratau

Supratau portretas
Budami pavaduotojais jie stabde pokycius, todel dabar atsistatydina - kad tuos būsimus pokyčius paskatintu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių