Lietuva išdėstė Rusijai sąlygas dėl bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimas įmanomas tik jai nutraukus agresiją Ukrainoje ir išsprendus kitus aktualius klausimus, sako užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius, pirmadienį susitikęs su Rusijos ambasadoriumi Vilniuje Aleksandru Udalcovu.

„Lietuva pasirengusi plėtoti lygiavertiškumu ir abipuse pagarba grindžiamus gerus kaimyninius santykius su visomis kaimynėmis, įskaitant Rusiją, tačiau pilnavertis Lietuvos ir Rusijos dvišalis bendradarbiavimas bus įmanomas tik tada, kai Rusija nutrauks agresiją prieš Ukrainą, bus įgyvendinti Minsko susitarimai, išspręsti kiti aktualūs klausimai“, – pranešime spaudai cituojamas viceministras.

Pasak jo, Lietuva išlaikys politikos tęstinumą ir toliau nuosekliai kels valstybei svarbius klausimus, susijusius su okupacijos žalos atlyginimu, bendradarbiavimu tiriant Sausio 13-osios bylą, Medininkų žudynes. D.Skusevičiaus teigimu, Lietuvos ir Rusijos santykių kontekstas – sudėtingas, tačiau tarp šalių yra praktinio bendradarbiavimo klausimų, dėl kurių reikia diskutuoti ir ieškoti sprendimų.

Viešai skelbiami Lietuvos pareigūnų susitikimai su aukščiausio lygio Rusijos diplomatais pastaraisiais metais būna reti.

Lietuva stipriai kritikuoja Rusijos veiksmus tarptautinėje bendruomenėje ir nerimauja dėl jos veiksmų Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Ministre, tu Minsko susitarimus esi skaitęs?

benderas

benderas portretas
ar apskritai verta prasidėti su ruSSkių okupantais? juk tik laiko klausimas, kada vėl bus užpulta kita )(uilostano kaimynė

tai

tai portretas
Visai kaip 1918 metais - nuo plūgo į ministerius. Net nesuprasi ar iš tokio juoktis ar verkti už Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių