Lietuva išsiuntė notą Rusijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija antradienį išsiuntė notą Rusijos užsienio reikalų ministerijai dėl sunkiasvoriams automobiliams įvesto kelių mokesčio.

„Lietuva notoje išreiškė susirūpinimą, kad dėl pasitaikančių nesklandumų, pradėjus veikti naujai elektroninės Rusijos federalinių kelių mokesčių sistemai, pasienio punktuose susidarė eilės, iškilo nepatogumų Lietuvos vežėjams“, - rašoma BNS atsiųstame ministerijos atsakyme.

Notoje pažymima, kad nuo lapkričio 15 dienos įvestas naujas federalinių kelių mokestis neatitinka dvišalio 1992 metų Lietuvos ir Rusijos susitarimo dėl bendradarbiavimo sąlygų transporto srityje bei dvišalio 1993 metų Lietuvos ir Rusijos susitarimo dėl tarptautinio susisiekimo automobiliais.

Aukščiau minėtuose susitarimuose numatyta, kad abiejų šalių vežėjai atleidžiami nuo kelių mokesčių.

Lietuvos užsieno reikalų ministerija paprašė Rusijos pusės paaiškinti, kaip ketinama spręsti šiuos susidariusius sunkumus, bei paaiškinimų dėl naujai įvesto mokesčio teisėtumo aukščiau minėtiems dvišaliams susitarimams.

Lietuvos vežėjai dėl Rusijos tranzito į Karaliaučiaus sritį iki šiol naudojosi tarpvalstybinės sutartyje numatyta lengvata, pagal kurią šalių vežėjai nemoka už kelius kitoje šalyje.

Rusijoje nuo lapkričio 15 dienos įvestas mokestis už federalinius kelius automobiliams, sveriantiems daugiau nei 12 tonų. Jo tarifas iki 2016 metų vasario 29 dienos sieks 2 euro centus už kilometrą, o nuo kovo 1 dienos - 4 centus.

Po Rusijos paskelbtų sankcijų pernai rugpjūtį Lietuvos vežėjų darbo apimtys Rusijoje smarkiai sumažėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
tai tipo dabar rusija išsigas susiries iš baimės ir apsi..ks?:DDDDDDD..

mats

mats portretas
Siuskit siuskit, dar paburbuliokit, mat musu vezejams darote nepatogumus, I konverta, apseilejam ir adresu na derevniu k babushke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tai

tai portretas
BeretnYkai: au au au :)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių