Lietuvą nuvylė, kad ES sankcijos nestabdo „Mistral“ pardavimo Rusijai

  • Teksto dydis:

Lietuva antradienį išsakė nusivylimą, kad naujos Europos Sąjungos (ES) sankcijos neužkerta kelio Prancūzijai parduoti karo laivus Rusijai, tačiau kitas ribojančias priemones pavadino žingsniu į priekį, siekiant priversti Maskvą pakeisti politiką Ukrainos atžvilgiu.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vertinimu, sankcijos yra reikalingos, tačiau gerokai pavėluotos ir nepakankamos.

„Naujas ES sankcijas vertinu kaip žingsnį į priekį. Sankcijos yra reikalingos, tačiau gerokai pavėluotos ir nepakankamos. Jos neužkerta kelio parduoti „Mistralį“ Rusijai“, - sakė prezidentė.

Šalies vadovės komentarą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba, diplomatams Briuselyje paskelbus, kad ginklų embargas Rusijai bus taikomas tik būsimiems sandoriams. Toks sprendimas reiškia, kad Prancūzija gali tęsti dviejų Prancūzijos karo laivų " Mistral" pardavimą Rusijai už daugiau nei milijardą eurų.

Konsultacijose dalyvavęs Lietuvos nuolatinis atstovas ES, ambasadorius Raimundas Karoblis pripažino, kad Lietuva norėjo griežtesnio sprendimo.

„Dėl ginklų embargo yra priimta tik naujiems sandoriams, kurie bus sudaryti nuo šio sprendimo įsigaliojimo. Aišku, tai yra mažiau negu Lietuva norėjo, bet tai yra pirmasis sprendimas, o dėl kitų dalykų, matyt, ir toliau vyks politinės kovos, politiniai procesai“, - sakė R.Karoblis.

Pasak diplomato, ES šalių ambasadoriai taip pat sutarė išplėsti pareigūnų ir įmonių „juodąjį sąrašą“, uždrausti investuoti į svarbius Krymo ekonominius sektorius, sustabdyti prekybą kelių Rusijos bankų akcijomis ir apriboti tam tikrų technologijų pardavimą. R.Karoblio teigimu, sankcijos bus taikomos ir Rusijos nacionaliniam komerciniam bankui.

ES ekonomines sankcijas Rusijai įvedė pirmą kartą. Valstybes nares imtis griežtesnių priemonių paskatino Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofa Rytų Ukrainoje. Vakarai teigia, kad lėktuvą numušė prorusiški separatistai, ginkluotę gavę iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Ir Putinas ir Lavrovas turi gera issilavinima Lavrovas mokesi amerikoj Putinas kalba vokiskai ir angliskai Mandagumo daugumai politiku pas juos galima pasimokyti ypatingai obamai Tam tas pats ar vestuves ar laidotuves.Vienu zodziu kiaule Su Rusija reikia draugauti Rusija-protingu zmoniu valstybe

dar

dar portretas
vienas paranoikas

įdomu

įdomu portretas
kodėl mes turime galvoti kaip kremliaus banditai? Vieni lietuviai, kurie nuo amžių nori priklausyti nuo kremliaus šutvės, gali sau galvoti, kaip putinas liepia, o kiti nori ir gali galvoti, kaip šviesus protas sako. O jis sako, kad mes jau prisikentėjome nuo ruskių skeltanagių ir nenorime jiems pataikauti, kaip kiti čia rašantys "demokratiški" komentatoriai, pvz., VLADIMIR, Atsikvošėk ir pan. Juk tie komentatoriai gauna krūvas pinigų už paplavų pylimą bei putino ir ruskių teroristų liaupsinimą. Visi tą žino, todėl 100 proc. pritariu mizantropo komentarams.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių