Lietuva skyrė 20 tūkst. eurų JT pabėgėlių reikalų komisaro biurui

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė skyrusi 20 tūkst. eurų Jungtinių Tautų (JT) Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui humanitarinei pagalbai teikti.

JT Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuras, įkurtas 1950 metais, rūpinasi pabėgėlių klausimais ir pagalbos jiems teikimu.

Pastaraisiais metais sparčiai augant pabėgėlių ir laikinai perkeltųjų asmenų skaičiui pasaulyje, susiduriama su greitos ir efektyvios pagalbos teikimo iššūkiais, teigiama URM pranešime.

Šiemet minėtas biuras toliau teiks paramą šalims, susiduriančioms su politiniais ir saugumo iššūkiais. Bus teikiama teisinė pagalba registravimo ir dokumentacijos procesuose, pagalba užtikrinant vaikų, pagyvenusių ir žmonių su negalia apsaugą, taip pat vykdant seksualinio smurto prevenciją.

Daugiausiai lėšų bus skiriama pabėgėlių programai įgyvendinti ir projektams, skirtiems laikinai perkeltiems asmenims ir asmenims netekusiems gyvenamosios vietos. Taip pat bus teikiama pagalba maistu, vandeniu, suteikiamas prieglobstis, sveikatos apsaugos ir švietimo paslaugos.

Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro veikla finansuojama savanoriškais Jungtinių Tautų valstybių narių įnašais. Nedidelė dalis lėšų taip pat skiriama iš JT biudžeto.

Pernai Lietuva skyrė 50 tūkst. eurų šio biuro humanitarinei pagalbai Afganistanui ir Sirijos pabėgėliams Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
Tai gal vietoj sios nuotraukos ideti lietuvio bedarbio seima kaime su savo isbalusiais vaikais? Gal idekim nuotraukas isvargusiu seneliu ? Gal idekime nuotraukas bedarbiu su bedantem burnom? Pirma savus suselpkim, padekim saviems zmonems. Kazkam matyt naudinga pabegelius paimti, geriau iseina negu savais pasirupinti. Tai musu vargsai yra savo valstybes ikaitai, kurie net pabegti negali

neprisiruošia valdžia

neprisiruošia valdžia portretas
mastyti pagal savo šalies galimybes.Pirmoje eilėje reikia griežtai atsisakyti nebūtinų išlaidų.Tame tarpe ir tokių kurios paminėtos str.bei procento ginkluotei didinimo.MŪSŲ ŠALYJE ŽMONĖS BADAUJA O SKURDAS IR NEDARBAS DIDĖJA.Todėl pinigai pasipūtimui ir neva aukštam lygiui parodyti, privalo pasilikti biudžete-čia tik valdžiukų tuštybės kaštai.Nesupranta proto nabagai kad NE prestižas savo Tautą tep laikyti.Čia tas pats kaip kad ubagas surinkes išmaldą i savo lūšną su taksi važiuotų:D)

čia

čia portretas
tik komisaro mėnesinė alga..........nesinervinkit
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių