R. Karoblis: Lietuva ir toliau rems Gruzijos narystės NATO siekį

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 26-28 d. su oficialiu vizitu Lietuvoje lankosi Gruzijos gynybos ministras Levanas Izoria (Levan Izoria).

Rugsėjo 27 d. Krašto apsaugos ministerijoje įvyko dvišalis Lietuvos krašto apsaugos ir Gruzijos gynybos ministrų susitikimas.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis susitikime sakė, jog Lietuva ir toliau rems Gruzijos NATO narystės siekį, tačiau pabrėžė reformų būtinybę. „Gruzijos įgyvendinamos reformos gynybos srityje reikalingos tiek Gruzijos integracijai į NATO, tiek pačios šalies gynybos stiprinimui“, – pažymėjo ministras.

Gruzijos gynybos ministras L. Izoria pabrėžė dvišalio bendradarbiavimo naudą ir padėkojo Lietuvai už paramą jo šaliai. „Esu dėkingas Lietuvai už partnerystę eurointegracijos kelyje ir visokeriopą jos paramą gynybos srityje“, – sakė L. Izoria.

Dvišaliame susitikime ministrai aptarė saugumo situaciją regione, reformas gynybos srityje, dalyvavimą tarptautinėse operacijose, dvišalio bendradarbiavimo aspektus.

Po susitikimo abu ministrai dalyvavo Vilniuje vykstančios tarptautinės saugumo konferencijos „Rytų partnerių indėlis į Europos saugumą ir gynybą – praktinis Europos Sąjungos globalios strategijos įgyvendinimas“ atidaryme.

Vizito Lietuvos sostinėje metu Gruzijos gynybos ministras taip pat lankysis Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe, kur susitiks su jo viršininku generolu majoru Vitalijumi Vaikšnoru.

Vizito metu suplanuotas susitikimas ir su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Lietuva ir Gruzija aktyviai bendradarbiauja karinėje srityje. Gruzijos atstovai mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Lietuvos kariuomenės mokykloje, Karo medicinos tarnyboje, Baltijos gynybos koledže Estijoje. Taip pat vyksta aukšto rango vizitai, Lietuvos ir Gruzijos karo akademijų anglų kalbos dėstytojų ir kadetų mainai. Lietuva konsultuoja Gruzijos kolegas strateginės komunikacijos, kibernetinės gynybos ir kt. klausimais. Gruzijos kariai dalyvauja pratybose Lietuvoje, o Lietuvos kariai vyksta į pratybas Gruzijoje. Lietuva taip pat remia NATO ir Gruzijos esminių priemonių paketo projektų įgyvendinimą–nuo 2015 m. Lietuva kartu su kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis padeda kurti bendrą NATO ir Gruzijos mokymo ir vertinimo centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
pavelavo sakaasvilis jau perejo draugiskos ukrajinos siena pas mus jo tikrai nera

aptars

aptars portretas
kaip svariai auksiniu saukstu prisipirkt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių