Lietuvoje lankysis Turkijos užsienio reikalų ministras

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šią savaitę lankysis Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

M.Cavusoglu ketvirtadienį susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Sauliumi Skverneliu ir užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Susitikimuose bus aptarti Vilniaus ir Ankaros dvišaliai santykiai, ekonominis bendradarbiavimas, Europos Sąjungos ir ir Turkijos darbotvarkės klausimai, saugumo situacija, santykiai su Rusija ir padėtis Ukrainoje.

Europos Sąjunga (ES) pastaraisiais metais kritikuoja Turkiją dėl griežtų suvaržymų, kurių imtasi po pernai liepą nepavykusio perversmo. Nerimą ES taip pat kelia balandį Turkijoje įvykęs referendumas, juo nuspręsta išplėsti šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) galias.

L.Linkevičius paskutinį kartą Turkijoje lankėsi 2016 metų rugpjūtį. Tai buvo pirmasis Europos Sąjungos ar NATO užsienio reikalų ministro vizitas į Turkiją po nepavykusio pučo. Ministras yra sakęs, jog turkai jaučia nuoskaudą, kad sulaukia daug partnerių Vakaruose kritikos, bet mažai palaikymo.

Turkijos užsienio reikalų ministras paskutinį kartą Vilniuje lankėsi 2015 metų balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių