Lietuvos diplomatai Rusijoje pagerbė karo aukas, bet parade nedalyvaus

  • Teksto dydis:

Lietuvos diplomatai pirmadienį Rusijoje pagerbė Antrojo pasaulinio karo aukų atminimą, tačiau nestebės antradienį vykstančio karinio parado, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos diplomatai karo aukas pagerbė Maskvoje, Sankt Peterburge ir Karaliaučiuje.

Tęsdamas susiklosčiusią tradiciją, Lietuvos ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas kartu su diplomatinės atstovybės darbuotojais aplankė Amžinosios ugnies memorialą, esantį prie Kremliaus sienų, padėjo lietuviška trispalve puoštą gėlių vainiką ir taip pagerbė karo aukų atminimą.

„Toks žingsnis yra solidarumo su rusų tauta ženklas – ją šis karas palietė itin skaudžiai“, - pranešime spaudai teigė Lietuvos ambasadorius.

Antrojo pasaulinio karo aukas Lietuvos trispalve puoštais vainikais šalies atstovai pagerbė ir Sankt Peterburgo Piskariovo memorialinėse kapinėse,

Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Dainius Numgaudis kartu su kitais šiame mieste reziduojančiais diplomatais gegužės 8 dieną Antrojo pasaulinio karo aukų atminimą pagerbė Piskariovo memorialinėse kapinėse, taip pat Karaliaučiuje, prie 1200 gvardiečių memorialo.

Vakarų Europoje Antrojo pasaulinio karo pabaiga minima gegužės 8-ąją, visoje Rusijoje pagrindinės iškilmės šia proga vyksta gegužės 9 dieną – ši diena Rusijoje yra oficialiai laikoma pergalės prieš fašizmą diena, kurios metu visoje šalyje organizuojami kariniai paradai ir eitynės.

Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinių minėjimas Lietuvoje vertinamas prieštaringai, nes pasibaigus karui šalis liko okupuota sovietų, tęsėsi žiaurios sovietų represijos prieš laisvės kovotojus, trėmimai į Sibirą, prievartinė kolektyvizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys A.

Kazys A. portretas
Buvau įjungęs Rusijos TV, kai rodė "nemirtingojo pulko" eiseną. Dėmesio centre, žinoma, Putinas su tėvo nuotrauka. Įdomus reporterio pasakojimo akcentas apie Putino tėvo indėlį į pergalę. Girdi, ten, kur jis kariavo ar šiaip buvo toje blokuoto Leningrado vietoje, vėliau tapo labai svarbiu placdarmu pralaužiant blokadą. Kaip tai susišaukia su Brežnevo indėliu Mažojoje žemėje (kažkur Kryme)... Pas rusus visada taip - kas vadas, tas ir svarbiausias karo laimėtojas (arba jo tėvas).

Trojus

Trojus portretas
NUOMONĖ: tą tipą ,,diplomatą" Motuza žinau dar iš sovietmečio... Jis dirbo komunistų partijos centro komitete, atrodo mokyklų skyriuje, kažkokiu instruktoriumi. tai vykdavo pagal komunistų pavedimus tikrinti mokyklų, tirti ,,skundų"... Tai jūs supratote kaip jis į ,,diplomatus" iškilo? Panieka ir pasibjaurėjimas tokiais žmonėmis. O paskiau valdantieji klausia verkšlendami kodėl darbo žmonės iš Lietuvos bėga? Juk tokie nebėga- jie visada tarp savų buvusių. Dar ir dabar....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių