Lietuvos diplomatė: dėl ES viršūnių susitikimo Ukrainos krizei aptarti dar nesutarta

Kelios Europos Sąjungos (ES) šalys pasiūlė kitą savaitę rengti viršūnių susitikimą Ukrainos krizei aptarti, bet dėl to dar nėra bendro sutarimo, trečiadienį sakė Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja.

„Buvo tik kelių šalių pasiūlymas, bet, deja, kol kas susitikimas nėra suplanuotas“, - žurnalistams sakė vyriausioji patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė.

Paklausta, ar prezidentė remtų ekonomines ES sankcijas Rusijai, patarėja atsakė, kad šiuo klausimu svarbi bendra ES pozicija.

„Šiuo metu ES laikosi vieningos pozicijos, ir prezidentės nuomone ta vieninga pozicija turi būti išlaikoma. Yra sutarta dėl tikslinių sankcijų ir Europos Komisijos yra paprašyta parengti, koks turėtų būti kitas sankcijų etapas“, - sakė J.Neliupšienė.

Pasak jos, tolimesnes priemones gali nulemti ir ketvirtadienį Ženevoje planuojamos keturšalės derybos tarp Ukrainos, Rusijos, JAV ir ES.

Kalbėdama po prezidentės susitikimo su Vilniuje viešinčia JAV respublikonų senatorių delegacija, diplomatė teigė, kad tarptautinės bendruomenės atsakui svarbi amerikiečių lyderystė.

„Rytoj laukia labai svarbi diena ir bus galima spręsti ir vertinti, kokių žingsnių turi imtis bendrai visa ES. Kaip pavyko sužinoti iš šiandieninio susitikimo, JAV šiuo metu svarsto Kongrese naują sankcijų paketą, ir manau, kad JAV lyderystė čia irgi yra labai svarbi“, - teigė J.Neliupšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOO

JOO portretas
Va tokioj sajungoj gyvenam...musu salele palyginus su Ukraina per diena butu paimta...o ES tik gal po dvieju savaiciu susirinktu...geda ir dar euro norim...tfu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių