Liudyti „MG Baltic“ korupcijos byloje kviečiamas ir G. Landsbergis

Į „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą liudytojais į teismą bus kviečiami opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis, buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas.

Artimiausiuose teismo posėdžiuose taip pat ketinama apklausti Seimo narį Mantą Adomėną, buvusį Vilniaus merą Artūrą Zuoką, per posėdį pranešė teisėja Nijolė Žimkienė.

Pasak jos, liudytojai bus kviečiami iš eilės pagal kaltinime nurodytą liudytojų sąrašą.

Minėti liudytojai turėtų būti apklausiami gruodžio 10 dieną.

M. Adomėnas turėtų liudyti apie savo susitikimus su buvusiu koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu. Žiniasklaidoje skelbta, kad tuometinis konservatorius tarėsi su R. Kurlianskiu dėl finansinės paramos per rinkimus bei R. Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas. Taip pat skelbta neva M. Adomėnas buvo gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko rinkimuose, kad atimtų balsų iš tuometinio kandidato Gabrieliaus Landsbergio.

Pats M. Adomėnas yra sakęs, kad su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitiko kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.

Birželį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas priėmė sprendimą pašalinti M. Adomėną iš partijos už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

Buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovą D. Bradauską į teismą nutarta iškviesti taip pat dėl jo susitikimų su R. Kurlianskiu.

Gegužę paskelbtose Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadose teigiama, kad „Vilniaus prekybos“ vadovai siekė užsitikrinti koncerno „MG Baltic“ vadovų palaikymą ir pasinaudoti koncerno įtaka VMI. 2015 metų rugpjūčio 28 dieną, tarpininkaujant LNK žurnalistui Tomui Dapkui, suorganizuotas R. Kurlianskio ir tuometinio VMI vadovo D. Bradausko susitikimas, per jį aptarti „Vilniaus prekybos“ mokestinio patikrinimo rezultatai. Sutarta, kad D. Bradauskas kuruos šio patikrinimo eigą, o rezultatus perduos R. Kurlianskiui, šis informuos „Vilniaus prekybos“ atstovę.

D. Bradauskas už šiurkščius tarnybinius pažeidimus iš pareigų atleistas 2017 metų sausio 20 dieną.

Trečiadienį per posėdį Vilniaus apygardos teismas ketina apklausti televizijos LNK atstovus – LNK generalinę direktorę Zitą Sarakienę ir LNK pardavimų vadovą Tomą Bartininką. Yra pateiktas prašymas surengti uždarą posėdį, kad nebūtų paviešintos komercinės paslaptys.

Jie liudys bylos epizode, kai buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, įtariama, davė iš viso 27,1 tūkst. eurų vertės kyšius buvusiam Seimo nariui Vytautui Gapšiui. Teisėsauga teigia, kad už dalį šios sumos padarytos nuolaidos už per koncernui priklausančias televizijas transliuotą Darbo partijos politinę reklamą, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

Politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti trims juridiniams asmenims – Darbo partijai, Liberalų sąjūdžiui, koncernui „MG Baltic“. Korupcija taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis, Seimo narys Gintaras Steponavičius bei buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis.

R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšius buvusiems parlamentarams E. Masiuliui, Š. Gustainiui ir V. Gapšiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kam ji kviest ir vargt?Kaip kazkada vienas komentatorius parase,kad "sitie kaip zalciai,prie visu valdziu prisitaike ir issisuko..."

...

... portretas
... ir tik vienas Igniukas su tvarteline beretėle.

Ignas A.

Ignas A.  portretas
Keturios replikos - ir visos idiotiškos, su užuomina į sąmojingumą. Apgailėtini ,,krabeliai".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių