LVAT kol kas nesiėmė nagrinėti R. Pakso prašymo dėl galimybių siekti prezidento posto

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas Tvarkos ir teisingumo lyderio europarlamentaro Rolando Pakso teisininkams ketvirtadienį nurodė patikslinti prašymą dėl jo kandidatavimo prezidento rinkimuose bylos atnaujinimo.

LVAT jau buvo atmetęs analogišką R.Pakso kreipimąsi kovo 6 dieną. Tuomet teismas konstatavo, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimas neišduoti jam rinkėjų parašų rinkimo lapų yra teisėtas, nes R.Paksas neatitinka Lietuvos teisės aktų reikalavimų būti kandidatu.

Šįkart savo prašymą atnaujinti bylą R.Paksas grindė naujomis aplinkybėmis - praėjusią savaitę priimtu Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių komiteto sprendimu, jog drausdama kandidatuoti iki gyvos galvos Lietuva pažeidė jo politines teises.

LVAT nurodė, kad prie R.Pakso prašymo nėra pridėtas oficialus JT komiteto sprendimo vertimas, todėl teismas negali jo vertinti.

R.Pakso gynėjai pakartotiniame kreipimesi į teismą taip pat nurodė ir kitą aplinkybę. Esą R.Paksas tik balandžio 9 dieną sužinojo faktą, jog kovo 6-ąją jo kreipimąsi nagrinėjo LVAT teisėja Skirgailė Žalimienė, kuri yra teisėjo Dainiaus Žalimo žmona. O D.Žalimas atstovavo Lietuvai R.Pakso byloje Europos Žmogaus Teisių Teisme, todėl jo žmona, kaip rašoma pareiškime, „neabejotinai siekė naudos savo vyrui“.

Teismas nurodė, kad R.Paksas turėtų paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis sužinojo apie teisėjų giminystės ryšius.

Kaip pranešė LVAT, nurodytas terminas trūkumams pašalinti - iki balandžio 25 dienos.

R.Paksui atstovaujantis advokatas Stanislovas Tomas BNS tvirtino, kad trūkumus numatoma pašalinti penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
TIK UŽ LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTĄ ROLANDA PAKSA,NES NERA KITU VERTINGESNIU IR SAŽININGIAUSIU KANDIDATU Į PREZIDENTUS ŠIAI DIENAI -TIK JISAI-FAKTAS.

Kaip

Kaip portretas
atsibodote p. Paksai.

tam VLADIMIR

tam VLADIMIR portretas
kiek laiko gyveni Lietuvoje, ruski, išmok rašyti ir tuomet reikškis, o gal paprašysi putino pagalbos, vištaproti, užsimanęs tvarkos ir teisingumo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių