Iš LVŽS pasitraukusi Lazdijų merė: gerbiu R. Karbauskio nuomonę ir nuoskaudos neturiu

Iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pasitraukusi Lazdijų merė Ausma Miškinienė teigia, kad sprendimas jungtis prie naujos politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ yra apgalvotas ir tvirtas. A. Miškinienė priduria, kad nuoskaudų dėl LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio keliamų klausimų dėl pasitraukusių narių vertybių taip pat neturinti.

„Sprendimas tikrai apgalvotas, tvirtas, rimtas, priežastys tikrai aiškios ir objektyvios, kurias detaliai vakar paminėjau savo socialiniame tinkle. Mano manymu, siekiant rezultatų, labai svarbu dirbti vienoje, bendroje komandoje. Esamoms aplinkybėms, skilus LVŽS frakcijai Seime, kuriantis naujai politinei jėgai, kiekvienam politikui, kiekvienam bendražygiui reikėtų atsakingai priimti atsakingą sprendimą. Tikrai neabejoju, kad darbų tęstinumas Lazdijų rajone išliks“, – penktadienį Eltai sakė A. Miškinienė.

LVŽS lyderiui R. Karbauskiui teigiant, kad toks sprendimas tik išgrynins jo vadovaujamą partiją ir narių pasitraukimas parodė, jog politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės, A. Miškinienė sako, kad kiekvienas gali turėti savo nuomonę, kurią reikia gerbti.

„Aš gerbiu pirmininko nuomonę ir tikrai jį gerbiu kaip puikų strategą, tikrai neturiu jokios nuoskaudos, visi galime turėti savo nuomonę. Mano argumentai kiti, aš juos įvardijau, ir jie tikrai yra rimti“, – kalbėjo A. Miškienė.

Aš gerbiu pirmininko nuomonę ir tikrai jį gerbiu kaip puikų strategą, tikrai neturiu jokios nuoskaudos, visi galime turėti savo nuomonę. Mano argumentai kiti, aš juos įvardijau, ir jie tikrai yra rimti.

Priėmusi sprendimą įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą, ketvirtadienį A. Miškienienė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje teigė, kad sprendimas buvo pagrįstas noru dirbti konstruktyviai ir pagal aiškią darbotvarkę, siekiant įgyvendinti Lietuvoje reikalingus pokyčius.

„Nauja politinė jėga, jos steigimas yra ilgo ir sunkaus kelio pradžia. Šis kelias sėkmingai gali būti nueitas tik su patikimais žmonėmis ir pasitikėjimu grįstu bendradarbiavimu. Aš niekada nebijojau drąsių sprendimų, nesirinkau ir nesirinksiu lengviausių kelių. Dėl to renkuosi būti viena iš naujos politinės partijos kūrėjų, renkuosi būti ta, kuri prisidės prie to, kad Lietuvoje pagaliau bus konstruktyviai, pagal aiškią politinę darbotvarkę dirbanti politinė jėga, kuri sieks, kad ambicingi, bet labai reikalingi Lietuvai pokyčiai būtų įgyvendinti“, – ketvirtadienį rašė A. Miškinienė.

„Visų pirma, kalbu apie realią, o ne deklaratyvią paramą regionams ir savivaldai, socialinės atskirties mažinimą ir realią pagalbą jautriausioms žmonių grupėms, žaliojo kurso įgyvendinimą. Esu įsitikinusi, kad ne intrigos, kaltinimai, piktos kalbos ir sąmokslo teorijos dabar reikalingos Lietuvai ir mums visiems. Reikalingi konkretūs, skaidrūs, savalaikiai sprendimai ir darbai bei atsakomybę už jų įgyvendinimą prisiimantys lyderiai”, – pridūrė politikė.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje Saulius Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė ir trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.

Prie S. Skvernelio vadovaujamos frakcijos „Vardan Lietuvos“ kuriamos partijos ketina jungtis socialdemokratas Neringos meras Darius Jasaitis ir didesnė Neringos socialdemokratų skyriaus dalis, taip pat Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Kai kurie savivaldybių merai, Eltos žiniomis, klausimą, ar jungsis prie steigiamos naujos politinės jėgos, vis dar svarsto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
SAKAI MIŠKINIENE APGALVOJAI TAI KO EJEI I VALSTIEČIU PARTIJA TAI KITOS VERTYBĖS AR NE PER GREI APSIGALVOJEI KAD GALI LIKTI BE POSTO IŠVERSTASKURE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių