LŽVS apie koaliciją su „tvarkiečiais“: mokslų motina – matematika

Didžiausia parlamento partija Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS),“ Tvarkos ir teisingumo“ (TT) frakcijos narius savo glėbin priėmė norėdami išsaugoti stabilumą Lietuvoje, teigia LŽVS frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis.

Kadencijos pradžioje deklaruotas „valstiečių“ nenoras burtis su teisiamų partijų atstovais Seime išgaravo skaičiuojant daugumai reikalingus mandatus.

„Nėra daugumos, todėl pradėjome ieškoti paramos, kad išlaikytume politinį, finansinį ir ekonominį šalies stabilumą. (...) Kaip mes savo ambicijas šiuo sprendimu pamynėme, taip ir jiems (TT - ELTA) tenka šiek tiek paminti“, - laidoje „Dėmesio centre“ antradienį aiškino J. Jarutis.

Tuo tarpu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis tikino įvertinęs neproduktyvią padėtį opozicijoje ir nusprendęs, kad tai tėra chaoso kėlimas neprisiimant jokio atsakomybės.

„Mūsų tikslas ir pagrindas yra, kad mes būtume išgirsti bendru sutarimu. Ir tai nėra aklas valdžios siekimas. Jei taip būtume, žūtbūt reikalautume postų ministerijose“, - sakė R. Žemaitaitis. Politikui priminus, kad jo frakcija gaus Seimo vicepirmininko postą, „tvarkietis“ atsakė, kad pozicija Seime - visai kas kita.

Tikriausiai matysime daugiau buldozerių priimamų sprendimų - be diskusijų su opozicija.

Tuo tarpu Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) frakcijos seniūno pavaduotoja Aušrinė Armonaitė prisiminė, kad R. Žemaitaitis buvęs vienas aršiausių valdančiosios koalicijos kritikų nesunkiai pakeitė nuomonę apie partiją, kurią po parlamento rinkimų skambiai vadino „gandragalviais“ ir „ne partija, o judėjimu“.

„Matome, kad dauguma buvo pakankamai trapi (...) todėl buvo pasirinktas toks kelias ir pasiūlyta bendradarbiauti „tvarkiečiams“. Iš tikrųjų, valdančioji dauguma yra dar didesnė, nes Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija dažnai palaiko valdančiuosius. Tikriausiai matysime daugiau buldozerių priimamų sprendimų - be diskusijų su opozicija“, - nuogąstavo politikė.

Politikė teigė mananti, kad TT frakcija taps papildomu įrankiu LŽVS arsenale užsiiminėjant politine archeologija parlamentinių tyrimų pavidalu ir kovojant prieš opozicijos nepasitenkinimą Vyriausiosios rinkimų komisijos darbu.

ELTA primena, kad antradienį valdančioji koalicija - LŽVS ir Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos pasirašė susitarimą su partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovais Seime. Susitarimu įtvirtintas bendras trijų politinių jėgų darbas. LŽVS atstovauja 54, LSDD - 11, o „tvarkiečius“ - 7 Seimo nariai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Valstietiška matematika 2+2=padarysim tiek,kiek reikia Karbauskiui.

Anonimas

Anonimas portretas
Šiaip tai romėnai sakydavo, kad „repetitio est mater studiorum“, t.y. „kartojimas yra mokslų motina“. Tad kaip suprantu, Žemaitaitis kartoja išbandytą visų oportunistų kelią. :)

Jurijus

Jurijus portretas
kad tik prie lovio arčiau ,o žmonės jiems nerūpi.Karbauskis kad išsaugoti agrokoncerno įtaką prisikvies prie jau esančios Matijošaičio - Tomaševskio Karbauskio kompanijos dar Paksą su Borisovu,Uspaskixą,Venskienę,Gražulį,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių