M. Majauskas dėl kaltinimų priekabiavimu stabdo narystę partijoje

Nederamu seksualiniu elgesiu apkaltintas konservatorius Mykolas Majauskas sako kol kas nesvarstantis galimybės atsistatydinti iš Seimo.

„Kol kas tokio dalyko (trauktis iš Seimo – BNS) nesvarsčiau, vertinu rinkėjų išreikštą pasitikėjimą, darbus, kuriuos dariau iki šiol, ketinu tęsti. Taip lengvai rinkėjų pasitikėjimu nesišvaistysiu“ , – BNS sakė politikas.

M. Majauskas antradienį išplatintu pranešimu spaudai informavo stabdantis narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijoje, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“. Jis taip pat ketina pasitraukti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų.

Tačiau politikas susilaiko nuo platesnių komentarų apie jam mestus kaltinimus.

„Tikrai tokio dalyko nebuvo. Ir aš nenoriu spekuliuoti, kodėl tokia informacija atsirado, nes bet koks mano vertinimas galėtų sustabdyti kitas moteris prabilti apie savo išgyvenimus. Aš tikrai nenoriu to daryti, nes aš visuomet skatinau moteris kalbėti“, – BNS sakė M. Majauskas.

Pranešime jis teigė visuomet stengęsis vadovautis aukščiausiais standartais, to reikalaujantis iš savęs ir aplinkinių.

„(...) Noriu pabrėžti, kad kiekvienas šauksmas turi būti išklausytas ir vertinamas labai rimtai. Tai yra geriausia prevencijos priemonė, kad smurtas nebūtų naturalizuojamas ir jo mūsų aplinkoje mažėtų“, – teigia M. Majauskas.

Mergina, kurios tapatybė neskelbiama, televizijai „Info TV“ pasakojo su M. Majausku susipažinusi daugiau nei prieš penketą metų, jam einant tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo finansų klausimais pareigas. Pasak merginos, ji tuomet jau buvo pilnametė.

Mergina pasakojo, kad su M. Majausku susitiko kavinėje, jis buvo išgėręs, tuomet su juo nuėjo į jo butą Vokiečių gatvėje. Ji teigė, kad politikas ją apsikabino per liemenį, ėmė bučiuoti kaklą, ją nurenginėti, sakyti, kad jos trokšta, tačiau jai išsigandus, atsitraukė. Pašnekovė liudijo žinanti dar bent kelias merginas, kurių bejėgiškumu M. Majauskas esą bandė pasinaudoti.

Tai jau antras Seimo narys, kaltinamas nederamu seksualiniu elgesiu – iš pareigų po pradėto apkaltos proceso sausį atsistatydino Kęstutis Pūkas, tirti jo bylą dėl seksualinio priekabiavimo prokurorai ketina baigti šią savaitę.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose visame pasaulyje kilus judėjimui #metoo, kai moterys prisipažįsta patyrusios seksualinį priekabiavimą ar išnaudojimą, kaltinimų Lietuvoje sulaukė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovas Linas Marijus Zaikauskas, kino režisierius Šarūnas Bartas, teatro režisierius Jonas Vaitkus, buvę VDA dėstytojai Jonas Gasiūnas, Arvydas Liepuonius, Gintautas Trimakas.

G. Landsbergis kreipsis į prokuratūrą

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Gabrielius Landsbergis sako rengiantis kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą dėl paviešinto merginos liudijimo apie galimą konservatoriaus Seimo nario Mykolo Majausko nederamą seksualinį elgesį.

„Vertinu vienareikšmiškai neigiamai, tik tiek, kad M. Majauskas parekomenduotas skubiai sustabdė narystę partijoje. Šiuo metu rengiu kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą ir prašau prokuratūros įvertinti teisiškai šį reikalą. Tas atsakymas nepaprastai svarbus. Žinant jį tada lengvesnis ir moralinis vertinimas“, - BNS antradienį sakė G. Landsbergis.

Klausiamas, ar M. Majauskas turėtų trauktis iš Seimo buvusio parlamentaro Kęstučio Pūko pavyzdžiu, G. Landsbergis siūlė pirmiausia to klaust paties M. Majausko.

„Į šį klausimą geriausiai atsakytų pats, nes tai moralinio vertinimo pusė. K.Pūko situacija siejasi būtent su teisiniu vertinimu, prokuratūros pradėtas tyrimas nurodė, kad buvo naudojamasi galingesnio žmogaus pozicija. (...) Aš neabejoju, kad jis (M. Majauskas - BNS) turės atsakymą į šį klausimą. Aš būčiau linkęs sulaukti atsakymo iš institucijų, į kurias kreipiuosi“, - sakė konservatorių lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikas (tęsinys)

Nikas (tęsinys) portretas
ta lygybė kai jums toks darbas per sunkus ar neįdomus? Kurkit savo verslą, jei sunkus fizinis darbas netinka – ar tai irgi uždrausta? Nesistenkim pakeisti tai kas mums gamtos duota ir ką bando iškreipti Gender sekėjai, t.y. padaryti visus belyčiais nemąstančiais teletabiais. Taip jau gamta sutvėrė, kad vyras yra „medžiotojas“, t.y. ieško moters giminei pratęsti, aprūpina šeimą ir gina ją, dirba sunkesnius darbus kur moteriai tai tiesiog ne pagal jėgas - tai jo prigimtinė pareiga ir to neatimsite kas gamtos duota. O moteris tai švelnumas ir grožis dėl ko tai ir patrauklu normaliam vyrui, ji gimdo ir augina jo padarytus vaikus, rūpinasi namų šiluma ir jaukumu, dėl ko ir sakoma, kad šeimą ir namus moteris laiko ant 3 kojų, o vyras tik ant vienos. Didžiuokitės tuo ir neieškokit to kas jums nemiela ir gamtos neduota, nepasiduokit įvairioms griaunančioms ideologijoms.

Nikas (tęsinys)

Nikas (tęsinys) portretas
tik taip galima vertinti tokius pasisakymus). Atsipeikėkit, kur mes judam!!! Kažkokios jėgos (gal homoseksualų) kursto judėjimus kovai už neva tai nelygias moterų teises, o kai kurios atbukusios ten įsitraukia ir nejučia sau kasa duobę, juk tuo jūs tuoj pasieksite tai, kad bijos į jus ir pažiūrėti, kokį komplimentą pasakyti ar pakibinti, tada ir vedybų sumažėtų, galėtų lesbės tarpusavyje ženytis ir vaikintis atimtus vaikus - ar gi ne to siekia Gender ideologija? Kur jūs mielos moterys matot savo nelygias teises? Gal pažiūrėkim į pensinį amžių – vyrai statistiškai gyvena trumpiau, o į pensiją išeina vėliau – gal čia irgi jūs skriaudžiamos??? (nebent jus tai žeidžia ir norit vėliau, t.y. kartu su vyrais į pensiją išeiti). Tam tikrose darbuose jūsų uždarbio vidurkis mažesnis, ar jums neleidžiama dirbti tam tikrų darbų? Tai kelkit tą vidurkį – eikit į statybas plytų nešioti, betono maišyti, griovių kasti, jei taip jums tos lygybės trūksta – ar čia jau ne jūsų darbas, ar jau čia baigiasi

Nikas

Nikas portretas
Man siaubą kelia tokie judėjimai ir kaltinimai, tai absoliučiai nesuderinama su teisine valstybe ir asmens duomenų apsauga. Kai kokį nereikšmingą dalyką (tarkim žmogaus gyvenamą vietą ar asmens kodą kas paviešina) tai iš karto baudžiama, o čia kai nuteisia žmogų kurio kaltė neįrodyta tai viskas tvarkoj. Manau, kol kaltė neįrodyta už tokių duomenų paviešinimą turėtų būti taikoma griežta baudžiamoji atsakomybė asmenims atsakingiems už tai. Kaip galima viešai nuteisti ir sugriauti gyvenimą žmogui kuris nenuteistas ir kurio kaltė kol kas neįrodyta? Argi ne taip turėtų būti: jei įvyko priekabiavimo faktas ar prievartavimas, nukentėjęs žmogus turi nedelsiant (o ne po 5 ar 10 metų) kreiptis į teisėsaugos institucijas ir ten ginti savo teises. Jei kaltė bus įrodyta, o kaltininkas nuteistas, tik tada galima tai paviešinti. O šiuo atveju valstybė, o ne apkaltintas žmogus asmeniškai, turėtų ginti jo interesą, t.y. priverstine tvarka turėtų būti pateikti kaltinimai už šmeižtą (kol kaltė neįrodyta,
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių