A. Maldeikienė ragina ministrą išsklaidyti įtarimus dėl protegavimo

Seimo narė Aušra Maldeikienė pirmadienį kreipėsi į žemės ūkio ministrą, kad jis paaiškintų, kodėl vasario 6 d. sprendimu Žuvininkystės sektoriaus 2014-2020 metų veiksmų programos stebėsenos komiteto pakaitiniu nariu paskirtas anksčiau skandalingai nuo pareigų nušalintas jo buvęs patarėjas Virginijus Eugenijus Kirsnickas.

V. E. Kirsnickas iš žemės ūkio ministro patarėjo pareigų pasitraukė prieš metus, kai žiniasklaida atskleidė, kad jis buvo susijęs su organizacija, kuri buvo įtariama ES lėšų grobstymu, netinkamu pinigų panaudojimu bei fiktyviais sandoriais. Be to, 2017 m. gegužės 10 d. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad buvęs žemės ūkio ministro patarėjas V. E. Kirsnickas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus nustatyta tvarka deklaruoti privačius interesus.

Pasak parlamentarės, atrodo, kad ministras žmogų, kurio veikla anksčiau sukėlė įtarimų dėl ES paramos naudojimo, gali paskirti ir Projektų atrankos kriterijų komiteto pakaitiniu nariu. Toks žemės ūkio ministro įsakymo projektas nuo vasario 19 iki 23 d. buvo derinamas teisės aktų projektų derinimo sistemoje.

Turimi dokumentai liudija, kad V. E. Kirsnickas aktyviai veikia savo interesų vardan ir prieš planuojamą rengti posėdį stebėsenos komiteto pirmininkui bei kai kuriems kitiems nariams pateikė savo pastebėjimus bei siūlymus, bent dalis kurių akivaizdžiai susiję ir su jo vadovaujama asociacija „Alternatyvioji akvakultūra“ ar jos nariais (tarkime, dėl nepalankaus jiems reikalavimo, kad pareiškėjo pajamos iš žuvininkystės sudarytų ne mažiau kaip 50 proc. visų pajamų).

„V. E. Kirsnickas prieš 2016 metų rinkimus viešai deklaravo savo paramą dabartiniam žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui, tad tokie, bent kol kas viešai nepaaiškinti, paskyrimai leidžia manyti, jog susidūrėme su atlygiu už paramą“, - sakoma A.Maldeikienės užklausoje.

Ministras nežino

Žemės ūkio ministras B. Markauskas, paklaustas, kodėl buvęs jo patarėjas V. E. Kirsnickas tapo Žuvininkystės sektoriaus 2014-2020 metų veiksmų programos stebėsenos komiteto pakaitiniu nariu, sakė negalįs pasakyti.

„Bandžiau aiškintis, bet iki galo nežinau. Tai toks dalykas, kur neturiu nei laiko, nei kaip gilintis. Yra asociacija, ir mes į asociacijos vidaus reikalus nesikišame. Ar tai yra tinkamas mūsų socialinis partneris? Net nežinau. Geriausia aiškintis su Žuvininkystės departamentu. Nelabai turiu galimybės tiek smulkiai į tai gilintis. Jeigu reikės mano įsikišimo, man perduos informaciją“, - sakė B. Markauskas.

Žuvininkystės sektoriaus 2014-2020 metų veiksmų programą koordinuoja Žemės ūkio ministerija. Rengiant projektą vyksta derinimai bei konsultacijos su instituciniais, socialiniais-ekonominiais, visuomeniniais partneriais. Dėl to sudaromas programos stebėsenos komitetas, kurio sudėtį įsakymu tvirtina žemės ūkio ministras.

Naujas įsakymas dėl komiteto sudėties ministro pasirašytas šių metų vasario 6 d. data ir paskelbtas teisės aktų registre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alex

Alex portretas
Visada tiesa sunkiai skinasi kelią, todėl visi veiksmai nukreipti jos išaiškinimui yra geri ir būtini, nes jei niekas nieko nedarys, tai nieko gero ir nebus

Saunuole

Saunuole portretas
Saunuole nors viena parlamentare seime kuris isrinktas mazumos balsuotoju uz savo atlyginima dirba rinkejams visi kiti tik imituoja parlamentaru darba ir dirba juodus darbelius zmones pasamdo juos atstovauti lietuvos zmonem jie vis speja susilti kojas tai pamirsta geda

NA NA

NA NA  portretas
prisėsk šalia vyru Maldeikiene ,gal aprimsi ,o tai šaltą žiemą gerklę peršalsi ,teks bėgt pas Krivicką , dėl vaistų nuo gerklės ,,,sėkmės raginti dirbti Lietuvai ,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių