A. Maldeikienė siekia uždrausti reklamą ir LRT interneto svetainėje

  • Teksto dydis:

Seimo narė Aušra Maldeikienė įregistravo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisas, kurios uždraustų komercinę reklamą LRT interneto svetainėje.

Pasak parlamentarės, 2015-ųjų sausio 1 dieną įsigaliojo LRT įstatymo pataisos, uždraudusios komercinės reklamos transliavimą LRT radijo ir televizijos kanalais, o įstatyminis neapibrėžtumas vienam iš LRT informacinių kanalų suteikia galimybę pardavinėti komercinę reklamą.

„LRT išlaiko ir nuolat stiprina bei plečia savo internetinę svetainę www.lrt.lt, kurioje didžiąją dalį turinio sudaro biudžeto lėšomis finansuojamų LRT programų sklaida. Nors už šioje LRT interneto svetainėje platinamas laidas Lietuvos mokesčių mokėtojai jau sumokėjo labai solidžiais ir nuolat augančiais biudžeto asignavimais, aiškiai nesureguliuota įstatymo norma leidžia apeiti įstatymo dvasią, o reali taikymo praktika iš esmės prieštarauja LRT įstatymo I-1571 6 str. esmei“, - sako parlamentarė.

Siūlomos įstatymo pataisos vienareikšmiškai apibrėžtų ribojimus komercinei reklamai taip pat ir LRT valdomose internetinėse svetainėse, taikant joms tuos pačius principus, kurie galioja LRT radijo ir televizijos programoms.

Pagal veikiančius įstatymus, LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis kiekvienais metais sudaro 1,5 procento praėjusių metų faktinių įplaukų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 procento praėjusių metų faktinių įplaukų iš akcizo pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kas apmoka už reklamą "Rusai puola". Su A. Maldeikiene teko susitikti Klaipėdoje, savireklamoje Pempininkų bibliotekoje. Kaip supratau ir ją "Rusai puola", Lietuvoje tebegyvena 3 mln. ir nereikia jai pasakų sekti. Štai taip.

...

... portretas
Šiaip tai REIKIA visą reklamą uždraust!!! (na, pradžiai jai nustatyt žvėriškus akcizus)

gal geriau uzdraust naxren ta LRT

gal  geriau  uzdraust naxren ta  LRT portretas
o reeklama palikt ...kaip tam anegdote vyras nuvede zmona pas kosmetologijos chirurga , kad palygintu rauksles ...na ir t.t .....chirurgas paziurejo ,paziurejo ir tare ---lengviausia tai butu prisiut jai uodega......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių