A. Merkel žada paramą, bet nekalba apie Astravo AE blokavimą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel žada paramą Lietuvai, siekiant Baltarusijoje statomos atominės elektrinės saugumo, bet apie galimą jėgainės blokavimą Europos Sąjungos (ES) mastu nekalba.

„Mes iš Vokietijos pusės tikrai stengsimės stebėti, kad ten būtų aukšti standartai. Nesvarbu, ar esi tiesioginėje kaimynystėje – nuo Černobylio laikų žinome, kad atominių jėgainių saugumas yra labai svarbus“, – žurnalistams Berlyne ketvirtadienį sakė kanclerė po susitikimo su Lietuvos premjeru Sauliumi Skverneliu.

Anot A.Merkel, prie didesnio Astravo elektrinės saugumo galėtų prisidėti tarptautinių inspektorių apsilankymas ir klausimo kėlimas tarptautiniuose santykiuose, įskaitant ir dialogą su Rusija. Šiuos aspektus kanclerė paminėjo BNS paklausta, ar remtų siūlymą blokuoti elektrinę ES mastu.

Lietuvos premjeras S.Skvernelis po susitikimo sakė tikįs, kad Vokietija padės įtraukti Astravo AE klausimą į ES ir Baltarusijos santykių darbotvarkę.

„Manau, kad pavyko perteikti, kad tai nėra vien Lietuvos ir Baltarusijos problematika. Manau, kad Vokietija kaip viena iš valstybių lyderių leis mums pasiekti, kad klausimas būtų keliamas tarp ES ir Baltarusijos“, – per bendrą spaudos konferenciją kalbėjo Lietuvos ministras pirmininkas.

Lietuvos Vyriausybė nerimauja, kad Astravo AE 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma nesilaikant saugumo standartų ir gali sukliudyti planams Baltijos šalių elektros sistemas sinchronizuoti su Vakarų Europa.

Tačiau Lietuvos raginimai blokuoti elektrą iš jėgainės kol kas nesulaukė tvirtos Briuselio ir kaimyninių šalių paramos. Baltarusijos valdžia tikina, kad atominė elektrinė statoma laikantis aukščiausių saugumo standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
įdomu, kodėl Grybauskaitė, pati šį kartą nebėga pas savo šefus , vokiečius ______matomai žino atsakymą ,juk jos abi yra muštruotos tos pačios rusiškos sistemos ir žino ,,,,sėkmės gyventi draugiškai ,,,,

siai

siai portretas
bobulei neaktualu lokuoti atomine nes tai ir rusu spec t . ? nes bijo netekti duju kurias tiekia pusdykiai uz /paslaugas/ nesikisimo ir pabegeliu priemimo kas ir privede anglus begti tai ir buvo putlerio tikslas kuriam ji pagelbejo ir tuo dziaugiasi ir jav spec t ir izraelio nes drasiai braunasi i palestinos zemes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių