„MG Baltic“ dovanotas knygas apie J. Basanavičių „valstiečiai“ išdalys bibliotekoms

Koncerno „MG Baltic“ dovanotas knygas apie vieną tautinio atgimimo pradininkų Joną Basanavičių „valstiečių“ frakcija Seime žada išdalyti bibliotekoms.

Kaip BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos Seime atstovė Virginija Vervečkaitė, dalis frakcijos narių jau padovanojo knygas bibliotekoms savo apygardose. Iš viso frakcija gavo 57 istoriko Algirdo Grigaravičiaus knygas „Atsiskyrėlis iš Suvalkijos“.

„Vieni patys grąžino, taip pat laukėme, kol knygas atneš į frakciją. Buvo priimtas sprendimas jas organizuotai pristatyti į Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką ir tai padarysime artimiausiu metu“, – BNS sakė V.Vervečkaitė.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prieš kelias savaites BNS teigė, kad frakcijoje priimtas sprendimas grąžinti knygas siuntėjui – „MG Baltic“, ir tai buvo padaryta. „Surinkome į dėžę ir nusiuntėme atgal. Todėl, kad Seimo nariai gauti dovanų neturėtų“, – tuomet sakė jis.

„MG Baltic“ atstovai BNS informavo, jog nė vienos knygos nesulaukta.

Kaip skelbta, šių knygų parlamentarai sulaukė Vasario 16-osios išvakarėse, prie jų buvo pridėtas „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus sveikinimas su valstybės atkūrimo švente. Parlamentarai šią dovaną įvertino nevienareikšmiai. Mat koncernas yra įtariamas politinės korupcijos byloje.

Šis koncernas žadėjo Vilniuje pastatyti paminklą J.Basanavičiui pagal tarpukario menininko Rapolo Jakimavičiaus projektą. Tačiau „MG Baltic“ norėjo, kad paminklas stovėtų K.Sirvydo skvere, bet sostinės savivaldybė jam vietą parinko prie Nacionalinės filharmonijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių