Ministerija ieško projekto vadovo: rūpinsis jos perkėlimu į Kauną

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) paskelbė konkursą projekto vadovo pareigoms eiti. Naujasis darbuotojas turės kuruoti ministerijos perkėlimo į Kauną klausimus.

Projekto vadovas planuos ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų perkėlimo į kitą vietovę įgyvendinimo priemones, organizuos ir kontroliuos jų įgyvendinimą bei atsakys už suplanuotų rezultatų pasiekimą laiku, skelbia ŽŪM.

Vadovui keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities verslo ir vadybos studijų krypčių grupės išsilavinimą (magistro kvalifikacinis laipsnis), ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį ir 3 metų darbo su projektais ir/ar jų įgyvendinimu patirtį.

Dokumentus pretendentai gali teikti iki spalio 5 d.

Žemės ūkio ministeriją planuojama perkelti į Kauną 2019 m. pabaigoje - 2020 m. pradžioje.

ELTA primena, kad ketinimas į Kauną perkelti Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas buvo minimas Vyriausybės programoje.

Pradėjęs eiti žemės ūkio ministro pareigas, Giedrius Surplys apie perkėlimą ėmė kalbėti užtikrintai.

Ministras jau yra aptaręs su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu klausimą dėl tinkamų ministerijai patalpų paieškos. Norima, kad jos būtų arčiau miesto centro, kurį būtų patogu pasiekti ministerijos darbuotojams, atvažiavusiems iš Vilniaus traukiniu. Kuriame jau pastatytame ar dar tik statomame pastate Kaune galėtų įsikurti Žemės ūkio ministerija, kol kas nežinoma. Konkrečią jos vietą nulems konkursas, patalpų savininkų siūlomos nuomos kainos. Tačiau jau dabar svarstoma, kad būtų visai palankus variantas patalpas ne nuomotis, bet įsigyti, nes per dešimtmetį mokant nuomą galima sudėti pastato kainą.

Perkėlus ministeriją į Kauną, vilniečiams darbuotojams galėtų būti kompensuojamos kelionės išlaidos, taip pat kelionės laikas galėtų būti įskaičiuojamas į darbo laiką. Galimas variantas ir bent penketą dienų per mėnesį daliai darbuotojų taikyti lankstaus darbo grafiką, nes yra užduočių, kurioms reikia tik kompiuterio, ir jas nesunku atlikti ir neišvažiuojant iš Vilniaus. Taip pat ministras užsiminė aptaręs su Kauno miesto meru ir vietų ministerijos darbuotojų vaikams parūpinimo (jei toks poreikis būtų) darželiuose bei mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

likusi Lietuva

likusi Lietuva portretas
idiotizmas,o tai kai dabar vaziuoja i Vilniu dirbti-tai kas kompensuoja,duoda iseigines ir tt?Ar wilenski aukstesne rase?

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Teisingai,steigiama ministerija,del ministerijos,,galimo,,perkelimo i Kauna

Klausimelis

Klausimelis portretas
o kaunieciam dabar apmoka keliones islaidas? Keliosnes laika iskaiciuoja i darbo laika? Darzelius suteikia?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių