Ministerija paaiškino, kodėl užtruko kultūrinių projektų vertinimas

Sulaukusi parlamentaro Vytauto Juozapaičio kritikos dėl ilgo projektų vertinimo, Kultūros ministerija sako, kad procesas užtruko, nes norėta įsigilinti, tačiau žada, jog finansavimas projektams bus paskirtas jau šią savaitę.

Konservatorius V.Juozapaitis antradienį išplatintame pranešime teigia, kad kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson nevykdo savo pačios įsakymų, kuriais menininkų kūrybinių paraiškų ekspertinis vertinimas turi būti atliktas ne vėliau nei per 40 darbo dienų nuo paraiškų teikimo termino pabaigos.

„Kūrybinės veiklos projektai ministerijai turėjo būti pateikti iki 2017 metų birželio 15 dienos, tačiau jų vertinimo rezultatai iki šiol nepaskelbti, todėl kokybiškam projektų įgyvendinimui praktiškai nebėra laiko. Be to, nėra aiškumo, ar bus galima koreguoti numatytų veiklų įgyvendinimo datas, ar projektų, kurių įgyvendinimo terminai buvo numatyti iki šių metų gruodžio 31 dienos, bus perkeliami į 2018 metus?“ – klausia Seimo narys.

Kūrybinės veiklos ir Autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programas administruojanti Kultūros ministerija savo ruožtu teigia, kad ekspertai savo vertinimą pateikė laiku, o ministrė įsakymą dėl finansavimo skyrimo turėtų pasirašyti trečiadienį.

„Ministrė turi pasirašyti įsakymą grįžusi iš komandiruotės, t.y. rytoj. Paraiškų vertinimas užtruko norint įsigilinti į projektų bei ekspertų vertinimo kokybę“, – BNS teigė ministrės patarėjas Viktoras Bachmetjevas.

Jis pabrėžė, kad 40 dienų terminas galioja ekspertiniam vertinimui, tuo metu ministrė nėra saistoma termino, per kiek turi priimti sprendimą.

Ministerijos aiškinimu, Kūrybinės veiklos programoje sulaukta 250 paraiškų, atrinktiems projektams numatoma paskirstyti per 380 tūkst. eurų. Tuo metu Autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programoje gauta 80 paraiškų, šiai programai skiriama daugiau kaip 570 tūkst. eurų.

Kūrybinės veiklos programoje prioritetas skiriamas projektams, skatinantiems jaunųjų menininkų profesionalią kūrybinę veiklą ir jos rezultatų sklaidą, projektams, įgyvendinamiems bendradarbiaujant su savivaldos institucijomis, kultūros ir švietimo įstaigomis, taip pat vaikų ir jaunimo kūrybinio ugdymo stovyklų projektams. Pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programą finansuojamas priemonių, suteikiančių visuomenei teisėtą literatūros, mokslo ir meno kūrinių prieigą, kūrimas, įdiegimas ir palaikymas, visuomenei viešai prieinamų duomenų bazių plėtojimas ir t.t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių