Ministerijos patikrinimą dėl „darbietės“ veiklos stabdo jos ligos ir atostogos

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) iki šiol nėra baigusi prieš kelis mėnesius pradėto tarnybinio patikrinimo dėl abejotinų sutarčių su buvusio socialdemokratų kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus mažąja bendrija „Conversio“.

Patikrinimas pradėtas dėl SADM kanclerės „darbietės“ Danguolės Juozapavičienės veiklos, tačiau jį stabdo kanclerės ligos bei atostogos.

SADM kanclerė dėl įvairių priežasčių nustojo rodytis darbe netrukus po to, kai kilo ažiotažas dėl SADM ir jai pavaldžių įstaigų, daugiausia socialinės globos namų, vykdytų viešųjų pirkimų, kaip įtariama, pritaikytų „Conversio“.  

Pati SADM taip pat buvo pasirašiusi sutartį su „Conversio“ ir po atlikto savo vidinio bei Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) tyrimo šią sutartį nutraukė.

SADM tąkart paskelbė, jog aiškinsis atsakinguosius dėl neskaidrių pirkimų ir netrukus pranešė apie liepos 17 dieną pradėtą tarnybinį patikrinimą ministerijos kanclerės D. Juozapavičienės atžvilgiu.

Po kelių dienų SADM kanclerė susirgo: liepos 20 – rugpjūčio 6 dienomis jai išduotas laikinas nedarbingumas, iš karto po ligos kanclerė išėjo atostogų  – nuo rugpjūčio 7 iki rugsėjo 1 dienos. Iš karto po atostogų kanclerė vėl sunegalavo – nuo rugsėjo 3 iki rugsėjo 5 dienos jai vėl išduotas laikinas nedarbingumas.

Ministerija informavo BNS, kad pagal įstatymus, tarnybinis patikrinimas turi būti atliktas per ne ilgesnį nei 20 dienų terminą. Tačiau pagal Tarnybinių nuobaudų skyrimo valstybės tarnautojams taisykles kanclerės nedarbingumo dėl sveikatos ar atostogų laikotarpiai į nusižengimo tyrimo laiką neįskaitomi.

„Kanclerė liepos 27 dieną yra pateikusi savo paaiškinimus komisijai galimiems tarnybiniams nusižengimams bei darbo pareigų pažeidimams ištirti“, – BNS atsakė ministerija, nurodžiusi, kad patikrinimo terminų bus laikomasi.

SADM taip pat atlieka tarnybinį patikrinimą SADM Teisės skyriaus, formaliai inicijavusio įtarimų sukėlusius pirkimus, skyriaus vedėjos Alesios Rynkevič atžvilgiu. Tarnybinis patikrinimas iš viso atliekamas trijų ministerijos darbuotojų atžvilgiu, tačiau vieno jų pavardė neatskleidžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių