Ministrai tarėsi, kaip tarnybos bendradarbiaus per pratybas „Zapad“

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrai Raimundas Karoblis bei Eimutis Misiūnas antradienį aptarė institucijų bendradarbiavimą per rugsėjį Rusijos ir Baltarusijos rugsėjį rengiamas pratybas „Zapad“.

Lietuvos pareigūnams daugiausiai nerimo kelia vyksiančių mokymų mastas ir jų scenarijus.

Kariuomenės Jungtiniame štabe rengiamame pasitarime dalyvavo ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas bei policijos, pasieniečių, Viešojo saugumo tarnybos vadovybė.

Krašto apsaugos ministerija paskelbė, jog susitikimo metu aptarta, kaip bus koordinuojami veiksmai  pratybų aktyviosios fazės metu.

Anot jos, tokio pobūdžio susitikimai tarp Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų institucijų vyksta nuolat, siekiant užtikrinti sklandų keitimąsi naujausia informacija ir galimų veiksmų suderinamumą.

„Šiuo metu nėra požymių, kurie rodytų, kad „Zapad 2017“ pratybos gali būti panaudotos kaip priedanga realioms operacijoms, tačiau Lietuva atidžiai stebi saugumo situaciją regione ir vykdomus pasirengimus pratyboms. Informacija yra nuolat keičiamasi šalies viduje, su NATO ir šalimis sąjungininkėmis, tad esame pasirengę reaguoti į grėsmes ir netikėtas situacijas, jeigu tokios kiltų“, – pranešime sakė krašto apsaugos ministras R.Karoblis.

E.Misiūnas teigė, kad aktyviai bendradarbiaudamos ir besikeisdamos informacija tarnybos yra pasirengusios visiems iššūkiams.

„Vidaus reikalų ministerijai pavaldžios statutinės tarnybos jau ne kartą pratybose įrodė, kad geba veikti kartu su Lietuvos kariuomene“, – kalbėjo ministras.

Lietuvos karinės žvalgybos teigimu, labai tikėtina, kad pratybų scenarijuje bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO. Dalis mokymų rajonų bus greta Lietuvos valstybės sienos, todėl Lietuvos pareigūnai neatmeta incidentų ir provokacijų tikimybės.

Mokymai „Zapad“ rengiami rugsėjo 16-20 dienomis. Lietuvos pareigūnai teigia, kad juose gali dalyvauti apie 100 tūkst. karių, nors Minskas ir Baltarusija nurodo kur kas mažesnius skaičius.


Šiame straipsnyje: Rusijapratybos Zapad

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ministrai tarės kur jų evakuaciniai tankai lauks.

Tiesa ta, kad

Tiesa ta, kad portretas
Rudeni vyksiančios "Zapad" pratybos skirtos agresyvios ir rusijai grasinančios NATO ir Amerikos atgrasymui.

jau ne sauktinis

jau ne sauktinis portretas
geriau susimeskit ir nupirkit nors viena patranka kad sulaikyt menama prieso puolima o ne pirkti auksiniu saukstu ir samciu uz musu pinigus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių