Ministras atmeta kaltinimus dėl prekybos mediena monopolizavimo

Aplinkos ministras atmeta kaltinimus, kad miškų urėdijas norima sujungti, siekiant monopolizuoti prekybą mediena.

Anot Kęstučio Navicko, valstybiniai miškai sudaro apie 50 proc. Lietuvos miškų, todėl jau vien todėl nebūtų įmanoma monopolizuoti rinkos. Be to, prekybos taisyklės nesikeistų, todėl nebūtų ir monopolio - urėdija ir toliau numatytų, kiek medienos parduodama aukcione.

„Kai vyksta pirkimas, jeigu valdytojas yra vienas, tai tie kiekiai išlieka, principas tas pats, tik ar administruos 42, ar vienas dalyvis. Kad bus monopolizuota prekyba, yra iš piršto laužta, nes prekybos taisyklės nekinta“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė K.Navickas.

Jis stebisi teiginiais, jog su vienos įmonės vadovu dėl medienos kainos bus lengviau susitarti nei su 42 urėdijų vadovais.

„Ta kriminalinė logika mūsų valstybėje kuo toliau, tuo labiau stebina. Jeigu darome prielaidą, kad dabar yra susitariama, tai jau yra labai blogai. Iš esmės prekyba mediena vyksta, kai pirkėjas ir pardavėjas vienas kito nemato, nes tai yra realiame laike, internete ir didžiausią kainą pasiūlęs pirkėjas, kuris nėra identifikuotas, tik tada jis laimi“, - aiškino aplinkos ministras.

Seimo Kaimo reikalų komitetui trečiadienį nutarus nesvarstyti Miškų įstatymo pataisų, K.Navickas teigė įžvelgiantis bandymą jas stabdyti.

Seime urėdijų reforma pristatyta praėjusią savaitę. Aplinkos ministerija teigia, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę leis efektyviau naudoti valstybinių miškų turtą. Dabar šiuos miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos.

Miškininkai tikina, kad reformos metu bus atleista ne 400, kaip teigia Aplinkos ministerija, o mažiausiai tūkstantis darbuotojų. Be to, jie kaltina ministeriją bandymu monopolizuoti prekybą medieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

albertas

albertas portretas
Ministras prarado mano pasitikejimą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių