Ministras interpeliaciją sieja su urėdijų reforma: gal buvo ne tie atrinkti?

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas opozicijos argumentus dėl jam inicijuojamos interpeliacijos vadina gandais ir sako, kad tokį opozicijos veiksmą galėjo paskatinti ministerijos vykdomos pertvarkos Valstybinių miškų urėdijoje.

„Vienas dalykas, nematau kritikos, kitas dalykas, tą interpeliaciją vertinu kaip, sakyčiau, mano darbo pripažinimą. (...) Kas paskutiniu metu įvyko - buvo paskirti nuolatiniai vadovai į miškų urėdijas, o kitas - Alytaus padalinyje buvo nušalinti vadovai už tai, kad netinkamai vedė medienos apskaitą, jei čia taip švelniai, tai gal buvo ne tie atrinkti, kaip jie tikėjosi, nes žmonės buvo atrinkti pagal profesinius gebėjimus, ne partinius. Matyt natūralu, kad šitie pokyčiai kažkam nepatinka“, - Eltai sakė K. Navickas.

Jo teigimu, „liūdna, kad klausimai remiasi gandais, kai galėtų būti labiau politinio pobūdžio“.

„Klausimai galėtų būti labiau politinio pobūdžio, galvojant apie tai, kur Lietuva turėtų eiti ir kur aplinkosaugos politika turėtų vystytis. Atsakysiu kaip ir numatyta įstatyme per dvi savaites, tada ir bus aišku“, - sakė K. Navickas ir pridūrė, kad trauktis iš posto savo noru neketina.

Jo teigimu, interpeliacijos institutu naudojasi opozicija ir tai yra natūralu.

„Opozicijai natūralu, kad turi nepatikti darniai dirbanti Vyriausybė ir ji visada darys tą, kad eliminuotų iš Vyriausybės sėkmingiausius ministrus, jų tokia priedermė“, - pažymėjo K. Navickas.

Jo teigimu, „į daug klausimų jau buvo atsakyta, bet į juos neįsiklausoma, nes, matyt, tiesą girdėti nepatogu“.

Tiesa, K. Navickas sakė, kad kai kurie keliami klausimai pagrindo turi.

„Aš dabar neturiu po ranka (klausimų - ELTA), yra kas faktiškai atsitikę, gali į juos ir atsakinėti, yra, man atrodo, dėl medžio, dėl želdinių, tokie, kur susiję su aplinkos politika, tie turi pagrindo“, - sakė aplinkos ministras.

Seimo Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija surinko 34 Seimo narių parašus K. Navicko interpeliacijai ir teikia juos Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui. Nepasitikėjimą „valstiečių“ deleguotu ministru reiškia įvairių frakcijų atstovai, taip pat - ir valdančiosios koalicijos atstovai.

„Mes, vertindami ministro Kęstučio Navicko nekompetenciją susitvarkyti aplinkos apsaugos sistemoje, teigiame, kad ministras turėtų būti atstatydintas dėl galimo buvusios darbovietės protegavimo, nesugebėjimo spręsti atliekų ir pakuočių tvarkymo, vadybos ir kompetencijos stygiaus, neišspręstų laukinės gyvūnijos ir daromos žalos gamtai problemų, nepasirengimo miškų reformai ir negebėjimo jos įgyvendinti“, - sako LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Seimo nariai teikia interpeliaciją ir reikalauja, kad ministras K. Navickas Seime atsakytų į pateiktus klausimus dėl galimo buvusios ministro darbovietės privilegijuoto finansavimo, dėl negebėjimo spręsti atliekų ir pakuočių tvarkymo problemų, dėl išryškėjusių vadybos ir kompetencijos stygiaus problemų, dėl negebėjimo efektyviai įgyvendinti miškų valdymo sistemos reformą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių