Ministras: Lietuvos rusai yra lojalūs, reikia ne cenzūros, o alternatyvos

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuvos rusai yra lojalūs ir pilietiški, todėl jais sunku manipuliuoti, o kovojant su Rusijos propaganda reikia ne cenzūruoti, o pasiūlyti alternatyvą.

Interviu Prahoje „Laisvosios Europos radijui“ ministras pabrėžė remiantis spaudos laisvę, tačiau pripažino, kad sukurti patrauklią alternatyvą gerai finansuojamai Maskvos propagandai nėra paprasta.

„Nesu cenzūros šalininkas - reikia pateikti tai, ką irgi būtų įdomu žiūrėti - ne tik naujienų, bet ir kitų  laidų. Bet lengva pasakyti. Lietuvoje yra 6,5 proc. rusų. Beje, noriu pasakyti gerą žodį - jie yra labai lojalūs, pilietiški, dauguma jų yra šalies piliečiai ir labai sunku jais manipuliuoti, aš taip manau. Bet tai nereiškia, kad nieko nereikia daryti“, - sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Europoje dar ne visi supranta propagandos jėgą, kuriai Maskva skiria didelius pinigus.

Kalbėdamas apie situaciją Ukrainoje, Lietuvos ministras pabrėžė, kad prieš šalį vykdoma agresija iš išorės, nes separatistams tiekiami tankai, raketinė įrangą, nekontroliuojamai per sieną juda kariai, todėl Europos šalys turi parodyti solidarumą ir padėti.

„Beje, tos grupuotės, kaip jas bepavadintumėme, aprūpintos geriau, nei kai kurios Europos kariuomenės. Todėl mes manome, kad Ukrainos valdžiai reikia būtinai padėti - finansinėje, ekonominėje plotmėje, politiniame, taip pat ir kariniame. Turiu omenyje, ne siųsti ten karius, bet padėti įvairiomis priemonėmis, jei jų reikia. Mes nesame kažkokios supervalstybės, ir kad mes ten padėsime, tai nieko nepakeis. Bet jei mes kalbame apie solidarumą, tai mes ir patys tai turime daryti“, - teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
tik nemėginkit į lietuviškas šaulių stovyklas verbuoti ruskių jaunimo, nes jis jau turi ir pasiruošimą, ir veikimo bei kenkimo planus. Išsitarė tas kapitan pronin, kad ruskiai tikrai nebus lojalūs, jie stengsis viską, ką pamatys ir sužinos perduoti saviems į kremlių. Tad neruoškime sau dar blogesnės situacijos. Reikia būti visiškai nemąstantiems, kad galvoti apie ruskių lojalumą Lietuvai. Taip nėra ir nebus, jie visi sapnuoja sovietų sąjungą ir nieko daugiau. Ruskių mokyklose jų mokytojai tikrai nesistengs auklėti lojalius Lietuvai piliečius, juk jie turi savo tėvynę-rusiją, todėl ir dirbs tik jos naudai. Ne mes turime stengtis juos auklėti likti europiečiais, o jie turi stengtis tokiais būti, kitu atveju mes labai nudegsime. Gal ir yra pavieniai lojalūs rusai, bet tai retenybė. Besaikis pasitikėjimas ruskiais ne kartą mums parodė, kad tai - neprognozuojama nei šalis, nei jos carai, nei liaudis, kuri palaiko putkiną jo nešvariuose darbuose.

ko-mentas

ko-mentas portretas
a ja ne lojal'nyj, ja za Rossiju i za Putina, i na litovskuju propagandu ne poddajus'.

zsdf

zsdf portretas
Zhirnaja tvarj idi zhri miaso
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių