Ministras nepasitiki Žemės tarnybos vadovu, šis trauktis nesutinka

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministras pareiškė nepasitikintis Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovu Danieliumi Kupriu, tačiau šis pats trauktis iš pareigų neketina.

D.Kuprys teigė nesitraukiantis, nes nepadarė nieko bloga, dar daugiau - jis pats kovojo su korupcija.

„Vakar (antradienį - BNS) buvau išsikvietęs direktorių, jis prašė pagalvoti iki šio ryto. Šiandien mes dar kartą buvome susitikę. Aš vakar pasakiau, kad kaip žemės ūkio ministras esu praradęs pasitikėjimą juo ir prašau, kad jis savo noru atsistatydintų iš šios tarnybos. Per naktį jis norėjo pagalvoti ir pasitaręs su advokatais nutarė, kad savo noru prašymo nerašys“, - trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje teigė Bronius Markauskas.

Pasak jo, NŽT vadovui nesitraukiant, ministerija turės baigti du pradėtus tarnybinius patikrinimus dėl jo veiklos.

Tačiau ministras žadėjo kuo greičiau inicijuoti NŽT pertvarką, kurios metu D.Kuprys turėtų būti atleistas. Jau netrukus tarnybos darbuotojams bus išdalyti atleidimo lapeliai.

„Rytoj (ketvirtadienį - BNS) informuosime visuomenę apie rengiamą NŽT reformą ir greičiausiai visiems tarnybos darbuotojams bus išdalinti atleidimo lapeliai ir tikrai rasime būdą, kaip išsiskirti su vadovu, praradusiu pasitikėjimą. Jis negali toliau dirbti“, - parlamentarams teigė ministras.

„Viešojoje erdvėje pasirodantys pranešimai apie žemės reikalus rodo, kad yra labai daug problemų ir patvirtina, kad jis (NŽT vadovas - BNS) nesusitvarko su tomis problemomis ir neturi vizijos bei matymo, kaip ateityje NŽT galės veikti“, - pridūrė žemės ūkio ministras.

Jis taip pat teigė, kad NŽT reikia rimtos pertvarkos: „NŽT reikia rimtų pertvarkų, centrinė NŽT mažai kontroliavo rajonus“.

D.Kuprys BNS teigė nesitraukiantis, nes nėra „nieko padaręs - jokių neigiamų veikų“. Jis tikino, kad jis pats ėmėsi kovos su korupcija ir apgailestavo, kad tai „galėtų būti įvardijama, kaip korupcija“.

D.Kuprys taip pat tikino, kad paralyžuota tarnybos veikla yra suinteresuota nemažai grupių: „Jos spaudžia, tai tikriausiai kažką matau, o tai kažkam nepatinka“.

Ministro pasitikėjimo netekęs pareigūnas nenorėjo komentuoti, dėl kokių priežasčių ministras jo nepalaiko ir nepasitiki, bet vėliau teigė, kad tokia B.Markausko pozicija yra galimai suformuota kitų ministerijos pareigūnų.

„Vadovo, kaip lyderio, tikrai nekvestionuoju, tačiau galbūt pačios ministerijos tam tikrų vadovaujančių asmenų pozicijos prasilenkia su NŽT (...). Yra formuojama skirtinga nuomonė, skirtinga informacija pateikiama, galbūt ne visa informacija iki ministro nueina ir todėl tie sprendimai, kurie yra priimami, negali būti objektyviai įvertinti“, - BNS aiškino D.Kuprys.

Žemės ūkio ministerijoje vyksta du tarnybiniai tyrimai dėl D.Kuprio veiklos, įtariant, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, išsinuomodamas valstybinę žemę.

Vienas tyrimas pradėtas dėl Antikorupcijos komisijos praėjusių metų gruodžio pabaigoje pateiktos informacijos dėl D.Kuprio neapmokėtų sąskaitų už žemės sklypų formavimą. Ministerija, vasario pabaigoje baigusi pirminį D.Kuprio veiklos tyrimą, nerado pažeidimų, tačiau Vyriausioji tarnybinė etikos komisija (VTEK) rekomendavo tyrimą atnaujinti ir praplėsti. 

Antras patikinimas inicijuotas kovo pradžioje ir jį ministerija ketina baigti iki mėnesio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislovas

Stanislovas portretas
Visos tos valstybinės žemės tai neteisėto nuosavybės įstatymo pagrindu negražintos teisėtiems savininkų palikuonims žemės,pasinaudojant korumpuotu teiginiu kad nuosavybės paveldėtojų ratas yra apribojamas iki vaikaičių linijos. Kiti teisėti palikuonys dėl nusikalstamos valstybės politikos praradop savo teisėtą teisę į nuosavybę o ja susigrobė niekšiška ir korumpuota Lietuvos valdžia leidusi įsisteigti po kelis tūkstančius hektarū valdžios nomenklatūros atstovams įvairiems ūkininkams kurie sau ima ES paramą,o tikrieji jos paveldėtojai bėga iš Lietuvos kad nereikėtų čia badu mirti. Būkite išgamos prakjeikti už tokia korumpuota pertvarka iki pat 7 kartos niekšai.

Saulius

Saulius portretas
Ir Kauno skyrius Varėnai nenusiledžia.

Andrius

Andrius portretas
Minitras yra 100 % teisus, nes vien tiktai Varenos NZT virsininkas Vancevicius yra tiek daug kraujo sugadines daugeliui rajono gyventoju, kurie nori susitvarkyti savo zemes dokumentus ir tai buvo daroma zinant centrui. Tuo mes patys ne karta patyreme!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių