Ministras padėkojo Vokietijai už saugumo garantijas

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir naujai paskirtas Vokietijos diplomatijos vadovas Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) telefonu aptarė dvišalius santykius ir iššūkius Europos šalims, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Labai vertiname draugystę su Vokietija ir jos solidarumą teikiant mums saugumo garantijas. Dėkojame Vokietijos kariams už lyderystę formuojant priešakines pajėgas Lietuvoje“, - sakė L.Linkevičius.

Trečiadienį į Lietuvą atvyko apie 70 Vokietijos karių, dalyvausiančių Lietuvoje kuriamame tarptautiniame NATO batalione. Iki vasario pabaigos iš viso į Lietuvą turėtų atvykti apie 450 Vokietijos karių su tankais, pėstininkų kovos mašinomis ir kita technika, iš viso šį batalioną sudarys daugiau nei tūkstantis karių iš kelių NATO valstybių.

Kaip nurodo URM, Lietuvos ir Vokietijos ministrai taip pat europinės darbotvarkės iššūkius. Ministrai pabrėžė, kad artėjančių rinkimų ES šalyse bei naujos JAV administracijos santykių su ES, NATO ir Rusija akivaizdoje labai svarbi Europos šalių vienybė.

„Mūsų laukia įtemptas darbas, tačiau sutariame, kad santykiai tarp valstybių turi būti grindžiami vertybėmis ir principais“, - sakė L.Linkevičius.

Lietuvos URM teigimu, Vokietijos užsienio reikalų ministras pažadėjo artimiausiu metu aplankyti Lietuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių