Ministrė etatinio apmokėjimo reformos oponentus kaltina melu

Grįžti į straipsnį

Akvilė

Akvilė portretas
Įdomu, kur taip gerai, ateisiu pas jus dirbti?

aš portretas
Įdomu, kaip gali dirbti 4 dienas jeigu didelis krūvis?

patenkintas

patenkintas portretas
Mūsų mokykloje viskas labai gerai - ir padidėjo atlyginimai, ir visi mokytojai, nepriklausomai nuo krūvio, dirba 4 dienas per savaitę, toks pamokų tvarkaraštis.

Valdas

Valdas portretas
Žinoma, jeigu mokytojas dirba per savaitę 2- 3 dienas, tai jis negaus tiek, kiek dirbantis 5 dienas.

Jūratė

Jūratė portretas
Vaje, vaje tik mokytojai labai reikalingi ir nesvietiškai daug dirba, o kitų profesijų žmonės darbe varnas gaudo. Kad mokytojai išskirtiniai kalba tie, kuriems reforma netinka nes reikia dirbti daugiau.Kodėl visi žmonės dirba po 8 val., o mokytojai ne. Mokytojai ne iš minimumo gyvena.

Kęstas

Kęstas portretas
Be gero išsilavinimo Lietuvai - šakės. "Per ateinančius du dešimtmečius apie 180 milijonų moterų visame pasaulyje galėtų tapti sparčių pramonės permainų, paremtų automatizacija, aukomis, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) įspėjo antradienį savo kasmetinėje Balio konferencijoje. Azijos "pasaulio gamyklose" vis labiau susirūpinama, kad drabužių ir avalynės gamyba per kelis metus gali būti perduota mašinoms.

Kęstas

Kęstas portretas
Su "Siemens" pagalba ne tik sporto prekių gamintojas "Adidas" bando visiškai automatizuotą gamyklą. Šalys, pvz., Bangladešas ar Pakistanas, yra ypač susirūpinusios plačiai paplitusiomis automatizavimo problemomis, nes moterys savo darbu čia aprūpina daugybę milijonų šeimų. TVF ekonomikai sakė, kad 30-iose Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos šalyse (OECD, įskaitant Singapūrą ir Kiprą) yra pavojuje vienas dešimtadalis visų darbo vietų. Joms yra rizika, kad jos ateityje gali nukentėti nuo automatizavimo per ateinančius 20 metų, viršijanti 70 proc." Pigumu konkuruojantis Lietuvos eksportas irgi yra paremtas žemos kvalifikacijos darbu, kaip ir tų moterų iš Azijos darbas. Jei Lietuvoje daugiau vaikų, ypač mergaičių, negaus gero išsilavinimo, tai tų vaikų, ir visos Lietuvos ateitis yra niūri. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Petrauskienė gal nesimokė. Argi nematė kokia yra darbo diena mokytojų.Reikia šventai pasišvesti šiam darbui.Mokytojai irgi turi savo šeimas.O kiek laiko tenka pabūti šeimoje.Atlyginimas apgailėtinas.Kiek gauna visi šalia sėdintys prie ministrės ir kiek gauna ji.Labai didelis skirtumas ir valio kad ją pašalintu,nes padoriai ir kalbėti nemoka.Ir kas ją rekomendavo. Tokios nereikia ir gėda.

kazkas

kazkas portretas
visos reformos daromos tikslu sutaupyti pinigu, kad galetu daugiau pasivogti. . mokytojams algos sumazejo i tiesu

Jokios pagarbos

Jokios pagarbos portretas
Kam šnekėti, o kam - patylėti.

Galerijos

Daugiau straipsnių