Ministrė atsakė, ar jaučia politinį spaudimą

Socialdemokratų partijos deleguota teisingumo ministrė Milda Vainiutė pripažįsta, kad jos ir politinės komandos nuomonės dėl pareigūnų skyrimo kartais išsiskiria, o tai ir kelia diskusijas dėl galimai patiriamo spaudimo.

„Kai kuriais atvejais skiriant pareigūnus išsiskiria politinės komandos narių nuomonės, pavyzdžiui, kas yra geriau – ar turėti instituciją su laikinu vadovu, ar skirti tokį vadovą, dėl kurio pradėtas tyrimas. Nuomonių skirtumai tokias diskusijas ir išprovokuoja“, – BNS į klausimą, ar jaučia politinį spaudimą dėl pareigūnų įdarbinimo jos kuruojamoje sistemoje, atsakė M.Vainiutė.

„Atrodo, kad jų (politinės komandos) nuomonė vienokia, mano – kitokia, (yra) šiokia tokia konfrontacija, tačiau noriu pabrėžti, kad visi sprendimai, kuriuos esu priėmusi, yra vizuoti, tad iš esmės politinės komandos nariai mūsų bendriems sprendimams pritaria“, – tvirtino M.Vainiutė.

Ji trečiadienį atėjo į Seimo socialdemokratų frakcijos posėdį atsakyti į klausimus dėl galimai patiriamo spaudimo įdarbinant pareigūnus, apie kurį viešai paskelbė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas premjeras Saulius Skvernelis.

„Mes (ministrę) kvietėme dėl kelių klausimų, pats pagrindinis – dėl premjero pareiškimo, kad ją spaudžia įdarbinti socialdemokratus, mes norime išsiaiškinti, kas spaudė ir dėl ko spaudė. Mano žiniomis, niekas nespaudė, bet tai turi pasakyti pati ministrė“, – BNS trečiadienį sakė socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas.

Ministras pirmininkas S.Skvernelis praėjusią savaitę žurnalistams pareiškė, kad teisingumo ministrė patiria politinį spaudimą dėl atsakingų pareigūnų įdarbinimo savo kuruojamoje sistemoje. „Puikiai suprantu, kokį politinį spaudimą ministrė patiria toliau, siekiant įdarbinti savus, aš džiaugiuosi, kad ministrė turi tvirtybę ir atsilaiko nuo to“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Ministrė yra sustabdžiusi Arvydo Bagdonavičiaus skyrimą Registrų centro vadovu, Seime atliekant tyrimą dėl elektroninės sveikatos sistemos kūrimui panaudotų 40,6 mln. eurų. Seimo laikinosios komisijos teisėmis dirbanti Antikorupcijos komisija tirs ir abejonių sukėlusius Registrų centro pirkimus.

BNS turimi duomenys rodo, kad Registrų centras dar 2014-aisiais vykdė tris pirkimus, kuriuos laimėjo bendrovė „Bull Baltija“, pasirašiusi 1,36 mln. eurų vertės sutartį – už juos buvo atsakingas direktoriaus pavaduotojas A.Bagdonavičius. Aiškinamasi, ar  pirkimų sąlygos, techninės specifikacijos nebuvo parengtos ir pritaikytos vienam tiekėjui.

Šiuo metu laikinai įstaigos vadovo pareigas einantis A.Bagdonavičius užsitikrino vietą vadovo konkurse, kai iš jo pasitraukė pirmąją vietą laimėjęs advokatas Gintautas Bartkus. Teisingumo ministrė M.Vainiutė pranešė, jog A.Bagdonavičiaus naujuoju vadovu kol kas neskirs ir kreipsis į tarnybas dėl informacijos apie jį bei lauks Seimo komisijos išvadų. Premjeros šį jos sprendimą yra pavadinęs principingu.

Seimo Antikorupcijos komisija išvadas žada pateikti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių