Ministrė sureagavo į kontrolierių kritiką: Lietuvos pavyzdžiu dėl migrantų sekė kitos šalys

Lietuvos pavyzdžiu dėl elgesio su neteisėtais migrantais sekė ir kitos šalys, pareigūnų veiksmai buvo būtini siekiant užkardyti naujo migracijos kelio atsiradimą, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Tai ji teigė reaguodama į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos išsakytą kritiką.

„Tikrai tarėmės, girdėjome pasiūlymus, kritiką, keitėme, gerinome situaciją pagal savo galimybes. Valstybėje buvo tokia situacija, turėjome tokias galimybes ir darėme šioje situacijoje viską, ką galime, – žurnalistams penktadienį sakė ministrė. – Kitas momentas, ką reikia pabrėžti, buvo labai didelė rizika, kad per Lietuvą bus naujas migracijos kelias, tai reiškia, kad Lietuva turėjo labai didelę riziką tapti tuo pereinamuoju kiemu“.

„Mes nesame vieninteliai, mūsų keliu, mūsų taktikomis pasekė ir kitos šalys“, – pridūrė ji.

Kitas momentas, ką reikia pabrėžti, buvo labai didelė rizika, kad per Lietuvą bus naujas migracijos kelias, tai reiškia, kad Lietuva turėjo labai didelę riziką tapti tuo pereinamuoju kiemu.

Kaip ketvirtadienį pranešė portalas „Delfi“, Lygių galimybių tarnyba ataskaitoje nurodo, jog Lietuva neužtikrino lygių prieglobsčio prašytojų ir migrantų, patekusių per Baltarusiją, galimybių bei pažeidė jų teises.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba savo apžvalgoje kritikavo Vidaus reikalų ministerijos, pasieniečių, Seimo narių komunikaciją, vartojant apibūdinimus kaip „neteisėtas migrantas“ ar „nelegalus migrantas“, taip pat ir tai, kad prieglobsčio prašytojai prilyginti grėsmei.

A. Bilotaitė savo ruožtu teigia, jog šitas sąvokas vartoja ir kitos šalys, jos yra įprastos „europiniuose formatuose“.

Ji taip pat pabrėžė, jog susiklosčiusi situacija nebuvo „šiaip įprastas migracijos procesas“, bet vyko organizuojant Baltarusijos režimui.

„Aš nematau pagrindo sakyti, kad kažkas čia ne taip ar neatitinka sąvokų“, – teigė ji.

Iš viso į Lietuvą nuo 2022 metų sausio neįleista daugiau nei 11,2 tūkst. neteisėtų migrantų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista per 19,3 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVA VISIEMS PAVIZDYS

LIETUVA VISIEMS PAVIZDYS portretas
Kaip galima greitai sunaikinti, išgrobstyti, sugriauti viską, kas buvo pastatyta per 50 pokario metų.

Visa

Visa portretas
Vandeni mutina " nevyriausybines" su vadove kurios tevas sedi seime,tik iskir jos gauna lesu sienos pazeideju veiksmu ,teisetumo' gynimui.žmogus siena kerta patikros punktuose ,tik Žverys eina kur nori .

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Mink iš ekrano bilduke
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių