N. Puteikis duoda į teismą Vyriausybę ir premjerą A. Butkevičių

Seime įvykusioje spaudos konferencijoje „Antikorupcinės koalicijos“ iniciatoriai Naglis Puteikis, Kristupas Krivickas ir buvęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pranešė, kad gindami viešąjį interesą Vilniaus apygardos administraciniam teismui skundžia Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir jos vadovą Algirdą Butkevičių, kuriuos prašo pripažinti kaltais dėl savo pareigų neatlikimo, t. y., neužtikrinimo, kad po euro įvedimo nebūtų nepagrįstai ir reikšmingu mastu padidintos prekių ir paslaugų kainos.

„Didžioji dauguma Lietuvos žmonių asmeniškai pajuto akivaizdų prekių ir paslaugų kainų padidėjimą po to, kai buvo įvestas euras. Todėl masinis lietuvių apsipirkinėjimas Lenkijoje ir milžiniškos eilės prie pigių prekių, kurias pasiūlė Lietuvoje atsidaręs naujas prekybos tinklas, yra dėsningas reiškinys, keliantis nuostabą nebent nomenklatūrai ir vadinamojo „elito“ atstovams, kurie neįsivaizduoja eilinių piliečių patiriamo skurdo masto. Kadangi premjeras ir jam pavaldus Statistikos departamentas nenori pripažinti akivaizdaus pabrangimo, nusprendėme kreiptis į teismą ir teisiniu būdu priversti Lietuvos valdžią pripažinti savo atsakomybę dėl to, kad nesugebėjo suvaldyti kainų didinimo,“ – sakė N. Puteikis.

Skunde Vilniaus apygardos administraciniam teismui nurodoma, kad atsakomybė dėl nepagrįsto ir reikšmingo prekių ir paslaugų kainų padidinimo įvedus eurą tenka vyriausybei, kuri buvo viešai įsipareigojusi ir privalėjo kontroliuoti procesą, tačiau to nepadarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Putka ta tu gal pavaryk į Klonio gatvę, susirinks ten visi tavo kederastizmo pasekėjai ir gal vėl išrinks į seimą nes su šaibomis be seimo tau bus nelabai !.

Debilų trio

Debilų trio portretas
Tokių dar paieškoti reikia, labiausiai tai netikėjau kad Krivickui su politikos debilais pakeliui...

Arvys

Arvys portretas
Akivaizdus populizmas,nors man dabartine vyriausybe irgi ne prie sirdies ,bet is situ juokdariu tik juokas ima.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių