N. Puteikis pateikė VRK 22 300 rinkėjų parašų

Seimo narys Naglis Puteikis paskutinis iš pretendentų pateikė rinkėjų parašus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Į prezidentus besitaikantis kandidatas nurodė, kad buvo surinkti 10 585 parašai popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 10 727 parašai portale „Rinkėjo puslapis“.


Pats N. Puteikis VRK pasirodė kelios minutės prieš 17 val. Iki paskutinės minutės parašus rinkęs parlamentaras tvirtino nežinąs, kiek iš viso už jį pasirašė Lietuvos piliečių. Kartu parlamentaras privertė laukti VRK narius, nes pats atvyko tik su dalimi surinktų parašų. Kita dalis, tvirtino jis, yra pakeliui.

Susumavus elektroninius bei parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose, kandidatas surinko 22 307 rinkėjų parašus.

Pagal Prezidento rinkimų įstatymą pretendentų būti kandidatais į Respublikos prezidentus parašų rinkimas baigiamas kovo 28-ąją.

VRK darbo grupė turės patikrinti pateiktus parašus. VRK, patikrinusi surinktus parašus ir išnagrinėjusi, ar nebuvo padaryta pažeidimų, priims sprendimą dėl pretendentų įregistravimo kandidatais.

Parašų rinkimo lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai grąžino prezidento posto siekiantys eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, premjeras Saulius Skvernelis bei ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo narė Ingrida Šimonytė, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, filosofas Arvydas Juozaitis, Seimo narys Mindaugas Puidokas. Deja, europarlamentarui Petrui Auštrevičiui, Alfonsui Butei bei Kazimierui Juraičiui nepavyko surinkti reikalingo parašų skaičiaus.

Patvirtinti kandidatų sąrašai balandžio 12 d. bus paskelbti VRK interneto svetainėje.

Kad galėtų dalyvauti Prezidento rinkimuose, kandidatai privalo surinkti 20 tūkst. rinkėjų parašų.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną. Antras Prezidento rinkimų turas - gegužės 26 dieną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

politika

politika portretas
niekingas demagogas, ubagu karalius, nelaime demokratijai.

nejaugi jam niekas

nejaugi jam niekas portretas
nedrysta pasakyti tiesiai sviesiai - zmogau,nusiramink,nejuokink ir nepiktink Lietuvos pilieciu? Noreti galima,bet kokios tamstos liguistos galimybes...

vaje vaje

vaje vaje portretas
idomu ka jis darytu nuvykes i europa,susitikima su kitu saliu prezidentais kaip jis atrodys ar jis nepagalvoja is kur cia toks atvykes ir kas cia ji ileido ,butu tarptautinis skandalas.kazkoks bomzas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių