Premjeras nustebęs, kad prokurorai dėl N. Venckienės nesiima jokių veiksmų

Daugiau kaip metus Seime nesirodančios „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės apkaltos procesas ketvirtadienį grįžo į Seimą.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako esantis nustebęs, kad prokuratūra dėl daugiau kaip metus Seime nesirodančios „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės „nesiima jokių veiksmų“.

„Aš irgi esu nustebęs, kodėl Generalinė prokuratūra nevykdo savo kai kurių funkcijų. Atvirai pasakysiu, buvau su generaliniu prokuroru susitikęs prieš du mėnesius, kai kurios teisėsaugos institucijos informavo, kad jos gyvenamoji vieta žinoma, bet jokios teisėsaugos institucijos nesiėmė jokių veiksmų. Tai po tos informacijos išsikviečiau generalinį prokurorą, ir jūs turit pilną teisę išsikviest jį čia, į šitą salę ir pareikalauti, kad jis įvykdytų“, - į klausimą, kodėl teisėsauga nepradeda ekstradicijos procedūros, ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime atsakė premjeras.

Klausiamas, ar pats apkaltos procesas bus legitimus jame nedalyvaujant Seimo narei, premjeras atsakė, kad „kiekvienas gyventojas turi vykdyt Konstitucinio Teismo priimtus sprendimus“.

Seimas ketvirtadienį nutarė pradėti svarstyti N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą. Per plenarinį posėdį paskelbta Konstitucinio Teismo išvada, kuria N.Venckienė pripažinta sulaužiusi priesaiką ir šiurkščiai pažeidusi Konstituciją. Svarstyti mandato panaikinimo klausimą nuspręsta birželio 19 dieną.

Antradienį išvadą dėl N.Venckienės paskelbęs Konstitucinis Teismas (KT) pažymėjo, kad Seimo nario pareiga yra dalyvauti Seimo darbe, taip pat ir lankytis posėdžiuose. Teismo vertinimu, N.Venckienė, be pateisinamos priežasties nedalyvavusi Seimo ir jo komiteto posėdžiuose, pareigas ėjo nesąžiningai, veikė asmeninius interesus iškeldama aukščiau už Tautos ir valstybės interesus, sąmoningai nevykdė Seimo nario pareigų, taip parodė nepagarbą Konstitucijai ir įstatymams, taigi neveikė taip, kaip įpareigoja duota Seimo nario priesaika.

KT teigimu, pateisinamomis priežastimis nedalyvauti Seimo posėdžiuose negali būti laikomas išvykimas iš Lietuvos, tai, kad asmuo yra įtariamasis baudžiamajame procese, kad paskelbta jo paieška, kad jis galbūt slapstosi nuo ikiteisminio tyrimo, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Iš Lietuvos išvykusi Seimo narė parlamente nesirodo nuo praėjusių metų balandžio, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Prokurorai nori pateikti kaltinimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis. Dėl teisinės pagalbos Lietuvos teisėsauga kreipėsi į Jungtines Valstijas, kur, spėjama, šiuo metu gyvena parlamentarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba venckienei

pagarba venckienei portretas
PAGARBA.

Mano nuomone.

Mano nuomone. portretas
Vakar per zinias Gilys issijuoses gyne Venskiene.Atrodo ,kad ja kas isvijo,o ne pati pabego viska suplanavusi.O gal jie uzdare ja kur laiko.Jau taip nusisneka,kad seimunas budamas Amerikoj gali dirbti seime.Manau,kad Varkala,Gylimir kitus reikia tikrinti pas psichiatrus.Kitaip sitaip pries visa Lietuva nenusikalbetu.

Manau

Manau portretas
O ka jau daro su ta Venskiene.Pabego nuo atsakomybes ,o klanas gina visais imanomais ir neimanomais budais.O prokurorai neiesko,nes matyt reikia dirbti ,o jienenori,o daugelis uz neveiksnuma del tos zudyniu bylos jaucia savo kalte ir bijo ,kad bus ivardyti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių